Internațional

Afganii mor si in atentate si in erori de bombardament ale NATO

Ziarul de Vrancea
23 feb 2010 493 vizualizări
Forta internationala a NATO (ISAF) a ucis duminica cel putin 33 de civili, inclusiv femei si copii, într-un bombardament aerian din centrul Afganistanului, crezind ca vizeaza talibani, a anuntat Guvernul afgan

Forta NATO (ISAF) a admis, intr-un comunicat, ca a efectuat acest bombardament in provincia Oruzgan, dind insa asiguri ca viza presupusi insurgenti si promitind o "ancheta imediata". Dar comandantul ISAF, generalul american Stanley McChrystal, si-a exprimat deja "profunda tristete pentru pierderea de vieti nevinovate". "Conform primelor informatii, NATO a deschis focul impotriva unui convoi de trei vehicule, ucigind cel putin 33 de civili, intre care patru femei si un copil, si ranind alte 12 persoane", se arata intr-un comunicat al Consiliului de ministri, prezidat de seful statului, Hamid Karzai. Circa 15.000 de soldati afgani si forte internationale sint angajate de opt zile intr-o ofensiva de proportii la Marjah si in imprejurimi - unul dintre bastioanele talibanilor din provincia Helmand. în opt zile, fortele aliate au reusit sa preia controlul asupra orasului de circa 80.000 de locuitori, insa se confruntau ieri, in imprejurimile acestuia, cu numeroase dispozitive explozibile artizanale si cu tiruri sporadice ale lunetistilor insurgenti.

Pe de alta parte. cel putin 14 persoane, dintre care un lider tribal influent, au fost ucise, ieri, intr-un atentat sinucigas ce viza o adunare a unor lideri tribali din estul Afganistanului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.