Internațional

Nord-coreenii se bat la propriu pentru mincare

Ziarul de Vrancea
3 feb 2010 488 vizualizări
Mai multi nord-coreeni înfometati au atacat agenti de securitate din aceasta tara comunista, una dintre cele mai sarace din lume, victima a penuriilor alimentare cronice, au relatat ieri mai multe mijloace de informare în masa nord-coreene.

Revoltele au luat amploare dupa brusca reevaluare a monedei nord-coreene (won) in noiembrie 2009, o masura care viza sa dea o lovitura tranzactiilor de pe piata neagra, dar care in schimb a generat cresterea preturilor. Decizia i-a luat prin surprindere pe locuitori si a generat o agravare a penuriilor alimentare, potrivit cotidianului de stiri online Daily NK, ostil regimului nord-coreean. "Comerciantii si locuitorii si-au pierdut bunurile din cauza reevaluarii", asigura publicatia electronica. "Prin urmare, oamenii se razbuna pe agentii de securitate deoarece se simt disperati si au sentimentul ca, indiferent ce ar face, vor muri", afirma o sursa anonima citata de cotidian. Sute de mii de nord-coreeni au murit in timpul foametei de proportii din anii \'90, din cauza calamitatilor naturale si a insecuritatii economice a regimului. De atunci, Coreea de Nord a contat in mare masura pe ajutorul international pentru a-si hrani populatia, dar fluxurile sint intrerupte in mod regulat.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.