Internațional

Avalanse mortale in Alpii elvetieni

Ziarul de Vrancea
5 ian 2010 616 vizualizări
Cel putin cinci persoane si-au pierdut viata si trei sint date disparute în urma avalanselor produse duminica în Alpii elvetieni, au anuntat ieri serviciile de salvare si de politie.

Un schior a fost surprins de prima avalansa declansata duminica, in jurul orei locale 11.30. în timpul cautarilor, o a doua avalansa a acoperit mai multi schiori si un medic venit in ajutor. Opt elicoptere, avind la bord medici si salvatori, au fost trimise la fata locului. Salvatorii au gasit opt persoane in viata, insa trei dintre acestea, printre care si medicul ajuns primul la locul avalansei, au decedat la spital. De asemenea, un turist a fost gasit fara viata sub zapada, iar trei persoane sint date disparute. Tot duminica, un ghid si clientul sau au fost surprinsi de o avalansa in cantonul Valais. Ghidul a reusit sa iasa de sub zapada, dar cealalta persoana a decedat pe loc. Institutul pentru studierea zapezii si a avalanselor a plasat pericolul de avalanse la nivelul 3 pe o scara de 5, in cea mai mare parte a Alpilor elvetieni.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.