Internațional

Mafiotii din Italia s-au aliat inclusiv cu romănii pentru a stapini Roma

Ziarul de Vrancea
28 dec 2009 1020 vizualizări
Cele patru principale organizatii mafiote din Italia si-au lasat deoparte rivalitatile pentru a forma o noua si periculoasa "a cincea mafie", în Roma, si, într-o miscare paradoxala, încheie aliante si cu mafiile straine, inclusiv cu cea romăna, potrivit The Daily Telegraph

Cooperarea intre sindicatele crimei organizate este o evolutie noua si ingrijoratoare pentru capitala Italiei, avertizeaza expertii intr-un raport. Sudul sarac al Italiei a fost in mod traditional baza de putere pentru patru grupuri ale mafiei - Cosa Nostra in Sicilia, Camorra in Campania, \'Ndragheta in Calabria si mai putin cunoscuta Sacra Corona Unita in Puglia. însa mafiotii si-au luat acum ca tinta Roma si regiunea din jurul ei, Lazio, potrivit unui studiu intocmit de Libera Informazione, un organism independent care monitorizeaza activitatile mafiei. "Aceasta «Noua Mafie» este orientata mai mult catre afaceri si membrii ei lasa deoparte neintelegerile si originile lor diferite pentru a acumula avere, lucrind impreuna fara sa se calce pe bataturi", se spune in raport. în nordul tarii, gangsterii din mafia au dezvoltat un nou mod de operare, mai putin transparent. în loc sa ceara taxa de protectie de la restaurante, magazine si mediile de afaceri, ei spala banii murdari prin intermediul unor companii total legale. într-o tendinta paradoxala, nasii mafiei italiene au incheiat aliante cu membrii crimei organizate din China, Rusia, Albania si Romania care opereaza in Roma, iar capitala italiana a devenit acum "pamintul fagaduintei pentru mafiile straine".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.