Internațional

Clanul acuzat de comiterea masacrului din Filipine a mai ucis 200 de persoane

Ziarul de Vrancea
10 dec 2009 641 vizualizări
Clanul guvernatorului acuzat de masacrarea, în noiembrie, a 57 de persoane în sudul Filipinelor a ucis cel putin alte 200 de persoane în perioada cind a administrat provincia, a dezvaluit comisarul filipinez pentru drepturile omului

Cadavrele s-ar putea afla in gropi comune in provincia Maguindanao, pe care clanul guvernatorului Andal Ampatuan Senior o conduce din 2001. "Vom avea martori care vor putea arata unde se gasesc aceste gropi comune", a adaugat comisarul. Clanul Ampatuan este acuzat ca se face responsabil de masacrarea, la 23 noiembrie, a 57 de civili dintr-un convoi alcatuit din sustinatorii unui rival politic si un grup de ziaristi. Potrivit unui bilant precis prezentat ieri de politie, printre cele 57 de victime se numara 26 de femei si 32 de ziaristi. Politia a adaugat ca 161 de persoane sint banuite ca au participat in mod direct la masacru.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.