Internațional

O pisica s-a imbolnavit de gripa porcina in Statele Unite

Ziarul de Vrancea
6 nov 2009 608 vizualizări
O pisica a contractat virusul gripei porcine in Iowa, potrivit unor oficiali din Departamentul de Sanatate Publica din acest stat federal aflat in centrul SUA.

Este vorba despre o pisica domestica, in virsta de 13 ani, un mascul castrat care a fost ingrijit de veterinarii de la centrul de medicina al universitatii Iowa. "Este prima pisica de care stim care este infectata cu gripa A(H1N1)", a declarat Brett Sponseller, care a ingrijit animalul. "Doi din cei trei membri ai familiei careia ii apartinea pisica au avut simptome de gripa, inainte ca pisica sa se imbolnaveasca", a afirmat Ann Garvey, veterinar la centrul de medicina. "Acest caz nu este neverosimil, in conditiile in care si alte tulpini de gripa au fost identificate la pisici", a explicat Garvey. Riscul ca pisicile bolnave sa infecteze oameni sau alte pisici nu este cunoscut, dat "nu pare ridicat", potrivit lui Sponseller. Potrivit Departamentului american al Sanatatii, persoane care sint infectate cu virusul gripei porcine pot sa il transmita atit altor oameni, precum si unor animale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.