Internațional

Presedintele R. Moldova poate fi ales pina in iunie 2010

Ziarul de Vrancea
30 oct 2009 676 vizualizări
Parlamentul de la Chisinau a votat ieri in prima lectura modificarea legii privind alegerea presedintelui, prin care, printre altele, figureaza posibilitatea ca, practic, seful statului sa poata fi ales pina la 16 iunie 2010 - la un an dupa ce Parlamentul precedent a fost dizolvat.

Constitutia moldoveana prevede alegerea sefului statului de catre deputati, precum si faptul ca Parlamentul nu poate fi dizolvat de doua ori intr-un an. Pornind de la aceasta prevedere, alesii au specificat ca dizolvarea repetata a Parlamentului, in cazul esecului alegerii sefului statului, poate avea loc numai dupa expirarea unui an dupa data ultimei dizolvari. Primul tur al alegerilor presedintelui trebuia sa aiba loc pe data de 23 octombrie, insa pentru acest tur nu s-a inregistrat decit un singur concurent "" candidatul Aliantei pentru Integrare Europeana, Marian Lupu. Parlamentul a aminat data alegerii presedintelui si a decis modificarea legii privind alegerea sefului statului in asa fel incit alegerile sa poata avea loc chiar si in conditiile in care se inregistreaza un singur concurent.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.