Internațional

Victima lui Polanski cere clementa justitiei

Ziarul de Vrancea
28 oct 2009 596 vizualizări
Victima lui Roman Polanski, Samanrhei Geimer, cu care cineastul a intretinut in 1977 "relatii sexuale ilegale", pentru ca ea avea doar 13 ani, a cerut justitiei californiene sa abandoneze urmarirea in instanta a lui Polanski.

Avocatii Samanthei Geimer au depus cererea clientei lor vineri, la curtea de apel a Californiei, la Los Angeles. Samantha Geimer, care locuieste in Hawaii impreuna cu sotul si copii ei, sufera de probleme de sanatate, provocate de hartuirea mediatica la care este supusa de la arestarea lui Polanski in Elvetia, pe 26 septembrie. "Samantha si avocatul ei au primit aproape 500 de apeluri telefonice din partea jurnalistilor din intreaga lume, pentru a obtine un comentariu", se arata in cerere. In 1995, 1997 si in luna ianuarie a acestui an, Samantha Geimer ceruse deja justitiei sa sisteze urmarirea lui Polanski. Avocatii lui Geimer depling hartuirea clientei lor de catre jurnalisti. Vedetele americane Larry King si Oprah Winfrey

"au cautat-o, toate programele matinale al canalelor nationale au cautat-o, la fel trei jurnalisti de la LA Times si totiti marii jurnalisti americani si straini", spun acestia.

Denuntind apelurile jurnalistilor pe telefonul mobil al Samanthei Geimer si pe cel de la serviciu, avocatii spun ca exista "un risc real" pentru ca aceasta sa isi piarda locul de munca si formuleaza "o cerere, un apel: lasati-o in pace". Samantha Geimer a parasit Los Angeles-ul pentru Hawaii in anii 80, pentru a fugi de celebritatea pe care a dobindit-o fara sa vrea. In virsta de 76 de ani, Roman Polanski este detinut in Elvetia de pe 26 septembrie. Saptamina trecuta, Statele Unite au cerut oficial extradarea cineastului, care a anuntat imediat ca se opune.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.