Internațional

Comunistii moldoveni cer frisca de pe tort

Ziarul de Vrancea
24 sep 2009 726 vizualizări
Partidul Comunistilor ar trebui sa preia conducerea Serviciului de Informatii si Securitate, a Comisiei Electorale Centrale si a Curtii de Conturi, sustine deputatul comunist Vadim Misin.

El afirma ca recomandarile structurilor europene, prin care puterea ar fi fost indemnata sa cedeze opozitiei o parte din structurile de control, nu si-au pierdut actualitatea. Deputatul comunist a declarat ca PCRM, fiind la guvernare, a respectat aceste recomandari, oferind opozitiei parlamentare conducerea Serviciului de Informatii si Securitate, a Comisiei Electorale Centrale si a Curtii de Conturi. "Luind in consideratie faptul ca acum sintem in opozitie, toate aceste institutii trebuie sa fie conduse de noi", a sublinat Vadim Misin, fara sa precizeze insa cind anume SIS-ul a fost condus de fosta opozitie din Republica Moldova. Totusi, el a mentionat ca este prematur sa se discute despre aceste lucruri, deoarece coalitia de guvernare este angajata in formarea noului cabinet de la Chisinau. Premierul desemnat Vlad Filat a declarat insa ca in scurt timp toate aceste structuri urmeaza sa fie depolitizate, indiferent cine se afla la guvernare si cine este in opozitie.Recomandarile structurilor europene au fost puse in aplicare in anul 2005. Astfel, candidatura presedintelui Curtii de Conturi, cea a presedintelui Comisiei Electorale Centrale si a celor cinci membri din noua ai Comisiei au fost inaintate de opozitia formata in acea vreme in R. Moldova. Insa, dupa ce Partidul Popular Crestin Democrat condus de Iurie Rosca intrat intr-o coalitie nedeclarata cu PCRM, reprezentantii desemnati de opozitie in structurile mentionate erau, de fapt, in minoritate.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.