Internațional

Biserica bulgara da vina pe Madonna pentru naufragiul din Macedonia

Ziarul de Vrancea
10 sep 2009 553 vizualizări
Mitropolitul orasului bulgar Plodviv, Nikolai, învinuieste concertul Madonnei din Sofia, programat într-o zi de sarbatoare, pentru naufragiul de pe lacul Ohrid din Macedonia în urma caruia si-au pierdut viata 15 bulgari.

Mitropolitul Nikolai spune ca un Dumnezeu minios, suparat pe bulgarii care au fost la concertul Madonnei, a fost implicat in tragedia care a luat vietile a 15 bulgari. Acesta leaga dezastrul de pe lacul Ohrid care a avut loc pe 5 septembrie de comportamentul bulgarilor care au participat la concertul Madonnei pe 29 august, zi sfinta de comemorare a Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul.

"Catastrofa din Macedonia in care 15 cetateni bulgari au murit a fost un semn ceresc. Biserica Ortodoxa a facut apel la oameni sa nu se bucure in acea zi care marcheaza Taierea Capului Sf. Ioan Botezatorul. Nu ar trebui sa permitem tinerilor sa se distreze intr-o zi care ar trebui dedicata reflectarii spirituale", a spus mitropolitul in cadrul unei slujbe speciale organizata pentru victime.

Biserica bulgara s-a opus concertului Madonnei, din momentul in care s-a aflat data exacta a concertului. Comentariul mitropolitului reprezinta cea mai recenta controversa legata de turneul Madonnei in Europa. Aceasta a avut probleme similare in Polonia, unde conservatorii catolici s-au opus unui concert programat, de asemenea, intr-o zi de sarbatoare (Ziua Adormirii Maicii Domnului).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.