Internațional

Soldat american, condamnat pe viata pentru viol si crime in Irak

Ziarul de Vrancea
7 sep 2009 665 vizualizări
Un fost militar american, in virsta de 24 de ani, a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru uciderea unei familii irakiene, caz care a provocat indignare in 2006 in lumea araba.

Judecatorul federal din Kentucky Thomas Russell l-a condamnat pe Steven D. Green la cinci pedepse cu inchisoarea pe viata, fara posibilitate de eliberare conditionata. El a vorbit despre un act "inimaginabil, nejustificat si care nu poate fi scuzat". Barbatul isi va petrecte tot restul vietii in inchisoare pentru ca a condus un masacru la sud de Bagdad, in martie 2006. In timp ce alti trei soldati americani violau o adolescenta de 14 ani, Green i-a dus pe parintii acesteia si pe sora ei de 6 ani intr-o camera alaturata unde i-a ucis. Apoi a violat-o pe adolescenta si a ucis-o. Soldatii, care se deghizasera pentru a se apropia fara probleme de casa tinerei, pe care o remarcasera inainte, au dat apoi foc casei si cadavrelor. Green a recunoscut acte "cu adevarat distructive", dar a spus: "Puteti decide ca sint un psihiopat sau un delincvent sexual, dar, daca nu as fi mers in Irak, nu as fi fost acum prins in astfel de lucruri". Localnicii din Mahmudiyah, unde s-a produs tragedia, au cerut atunci pedeapsa cu moartea impotriva lui Green, insa, dupa verdict, juratii nu au reusit sa-l condamne in unanimitate la moarte.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.