Internațional

Profesorii de la Roma protesteaza in pielea goala

Ziarul de Vrancea
4 sep 2009 621 vizualizări
Unii dintre ei s-au dezbracat in fata unui liceu pentru a-si manifesta dezaprobarea fata de desfiintarea mai multor posturi

Debutul anului scolar se anunta exploziv in Italia, in conditiile in care peste 25.000 de directori si profesori nu au inca posturi, cu mai putin de doua saptamini inainte de inceperea cursurilor, iar in tara au loc manifestatii de protest, adesea luind forme inedite. La Roma, cinci profesori cu contract temporar de munca au improvizat marti un strip-tease in fata unui liceu din capitala pentru a protesta in lenjerie intima fata de incertitudinea statutului lor.

Aproape 42.000 de posturi de cadre didactice dintr-un total de 800.000 si 15.000 de slujbe tehnice si administrative din invatamint vor fi desfiintate odata cu inceperea anului scolar, intre 14 si 21 septembrie. Potrivit primelor estimari, care iau in calcul si pensionarile, in jur de 8.000 de profesori si directori titulari vor ramine fara posturi, precum si 18.000 de profesori care lucreaza pe baza de contract temporar. Suplinitorii, care asteapta sa se titularizeze pe un post uneori mai bine de zece ani, erau la inceputul anului scolar 2008 in jur de 131.000.

Numarul elevilor inscrisi in anul scolar 2009 ar urma sa fie aproape echivalent cu cel din anul 2008, adica aproape 6.778.000 de elevi inscrisi la gradinite, scoli primare si secundare, potrivit cifrelor ministerului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.