Internațional

Ciuperca nucleara este un fenomen foarte dragut

Ziarul de Vrancea
31 aug 2009 608 vizualizări
Primul test nuclear sovietic, efectuat exact in urma cu 60 de ani, trebuie sa fie celebrat ca o sarbatoare nationala, a declarat Arkadi Bris, unul dintre creatorii bombei, exprimindu-si regretul pentru interzicerea experimentelor atomice, care produceau, spune el, "ciuperci foarte frumoase".

"Ziua primului test trebuie sa fie considerata ca o sarbatoare nationala. Oameni care nu stiau nimic s-au familiarizat rapid cu noile tehnologii si au reusit sa creeze o bomba intr-o tara devastata de razboi", a declarat Arkadi Bris, intr-un interviu pentru agentia RIA Novosti. "A fost un miracol", a continuat el. Uniunea Sovietica a procedat la prima sa explozie nucleara la 29 august 1949. Bomba s-a numit RDS-1 si a fost detonata in poligonul Semipalatinsk situat in nordul Kazahstanului. "Ciuperca nucleara este un fenomen foarte dragut", isi aminteste omul de stiinta, adaugind ca dupa explozie si dupa unda de soc, norii dispar intotdeauna si e timp frumos. Cercetatorul regreta interdictia de a efectua teste nucleare, considerind ca frineaza dezvoltarea stiintei. "Testele sint un progres, o posibilitate de a folosi exploziile nucleare pentru alte obiective, pentru a face sa avanseze stiinta fundamentala", a conchis el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.