Internațional

Kievul sustine ca Flota rusa de la Marea Neagra a poluat golful Sevastopol

Ziarul de Vrancea
19 aug 2009 509 vizualizări
Ministerul ucrainean de Externe a anuntat ca a transmis Rusiei o nota de protest fata de poluarea provocata de Flota rusa de la Marea Neagra în apele ucrainene din Crimeea.

"Ucraina a transmis o nota de protest Rusiei, din cauza poluarii din golful Sevastopol", port din sud-vestul peninsulei Crimeea, unde are baza marina rusa, a spus viceministrul de Externe Iuri Kostenko. în iulie, numeroase nave ruse au poluat golful cu produsi petrolieri, a spus diplomatia ucraineana. în aceasta situatie, Rusia ar trebui, conform acordului bilateral, sa permita autoritatilor ecologice ucrainene sa intre in zona poluata, dar rusii nu au facut acest lucru, potrivit Ucrainei. Ucraina cere Moscovei sa ia masurile necesare pentru a rezolva problema.

Flota rusa de la Marea Neagra, stationata in Sevastopol conform unui acord incheiat in 1997 pe termen de 20 de ani, provoaca periodic tensiuni intre Kiev si Moscova. De la inceputul anului, Ucraina a predat deja Rusiei 14 note legate de stationarea flotei pe teritoriul sau, a precizat Kostenko.

Tensiunile bilaterale s-au intensificat saptamina trecuta, cind liderul rus Dmitri Medvedev a atacat dur atitudinea "antirusa" a Kievului, spunind ca nivelul tensiunilor a atins cote "nemaivazute".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.