Internațional

Bilantul taifunului din Taiwan creste vertiginos

Ziarul de Vrancea
15 aug 2009 666 vizualizări
Presedintele taiwanez a fost agresat de supravietuitori

Bilantul taifunului Morakot, care a produs cele mai importante inundatii din ultimii 50 de ani in Taiwan, ar putea depasi 500 de morti, a declarat vineri presedintele taiwanez, Ma Ying-jeou. "Cu un bilant confirmat de 117 morti si circa 380 de persoane care au fost probabil ucise in urma alunecarilor de teren din localitatea Hsiaolin (sud), bilantul taifunului din Taiwan ar putea depasi 500 de morti", a declarat Ma Ying-jeou in cadrul unei reuniuni nationale in domeniul securitatii.

Cu o zi inainte, presedintele a fost agresat de zeci de supravietuitori in timpul unei vizite in sudul tarii. Posturile de televiziune au oferit imagini cu presedintele inconjurat de zeci de persoane minioase intr-un sat lovit de cataclism, unde cel putin 23 de persoane au fost ucise de inundatiile ce au inghitit case si drumuri in timpul weekendului. "Ce face guvernul? Este prea tirziu, nimeni nu mai poate fi salvat!", striga un barbat nervos. Presedintele a ma fost agresat saptamina trecuta, in timpul unei alte deplasari, cind garzile sale de corp i-au impiedicat pe mai multi supravietuitori sa se apropie de el.

în urma taifunului Morakot, care a traversat insula la sfirsitul saptaminii trecute, echipele de interventie continuau vineri operatiunile de acordare de ajutor unui numar de 15.000 de persoane izolate in localitati de munte, unde strazile si podurile au fost distruse in urma acestor fenomene naturale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.