Internațional

Nord-vestul Chinei ramine sub amenintarea ciumei

Ziarul de Vrancea
5 aug 2009 594 vizualizări
Trei oameni au murit, iar autoritatile mentin in carantina un oras cu 10.000 de locuitori

Trei persoane diagnosticate cu pesta pulmonara au murit, in ultimele zile, intr-o zona tibetana din nord-vestul Chinei. Autoritatile au impus carantina intr-un oras cu 10.000 de locuitori. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, pesta pulmonara este cea mai virulenta forma de ciuma, dar si cea mai raspindita si se transmite foarte usor de la om la om. Ultima victima este un barbat in virsta de 64 de ani care a murit luni.

Cel putin noua oameni au fost pina acum contaminati, cei mai multi dintre ei fiind apropiati ai primei victime, un cioban de 32 de ani, dupa cum au anuntat autoritatile sanitare.

Orasul Ziketan dispune de provizii suficiente, a relatat agentia China Noua, iar echipele medicale efectueaza operatiuni de dezinfectie si sint in cautarea persoanelor care au intrat in contact cu bolnavii. Organizatia Mondiala a Sanatatii si-a manifestat ingrijorarea, insa specialistii sai spun ca o eventuala epidemie de pesta pulmonara poate fi tinuta sub control.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.