Internațional

BBC ar putea fi obligata sa difuzeze lectii

Ziarul de Vrancea
29 iul 2009 557 vizualizări
Guvernul britanic ia in considerare posibilitatea de a invoca o clauza din statutul de functionare al BBC pentru a obliga televiziunea sa difuzeze lectii, daca scolile vor fi inchise din cauza gripei porcine.

Chris Keates, presedintele sindicatului profesorilor Nasuwt, care ia parte la redactarea planurilor de urgenta pentru gripa porcina, a declarat ca ministrii sint pregatiti sa-si foloseasca influenta pentru a modifica programul BBC, daca scolile vor fi inchise. Planul "vizeaza modificarea programului institutiilor de presa, (...) in special al BBC, pentru ca este un serviciu public", a declarat Keates pentru Times. Statutul BBC contine o clauza care stipuleaza ca, in caz de urgenta, Guvernul are dreptul de a cere institutiei sa "difuzeze sau sa distribuie orice anunt sau program". Clauza nu a mai fost folosita niciodata. Keates a precizat ca ministrii au analizat posibilitatea de a folosi internetul pentru difuzarea lectiilor, insa televiziunea este considerata mai eficienta, avind in vedere ca nu toata lumea are acces la mediul online.


BBC nu prea e de acord


Surse din BBC au subliniat ca prevederea respectiva din statut nu da Guvernului dreptul de a interveni direct asupra programului sau si apreciaza ca planul este o incercare a Guvernului de a prelua controlul asupra corporatiei. "Clauza se refera la un anunt sau o informare scurta din partea Guvernului, transmise intr-o perioada de criza, nu la modificarea programelor. (...) Preluarea controlului asupra programelor ar fi echivalentul controlului asupra BBC. Asa ceva nu s-a intimplat niciodata. Acest lucru ar distruge, la nivel mondial, reputatia noastra de institutie media impartiala", a declarat o alta sursa din BBC. Totusi, BBC a precizat ca ar lua in considerare posibilitatea de a-si modifica programele, in eventualitatea in care elevii ar ramine acasa. "Desi ar fi dificila crearea unor programe educative de televiziune intr-un timp atit de scurt, vom verifica daca programe educative sau informative ii intereseaza pe copiii care nu sint la scoala", a adaugat purtatorul de cuvint. Peste 1.000 de scoli din Marea Britanie au inregistrat cazuri de gripa porcina, iar peste 60% dintre contaminari au fost confirmate la copii si adolescenti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.