Internațional

Conditii dure impuse Letoniei de catre FMI

Ziarul de Vrancea
16 iul 2009 650 vizualizări
Fondul Monetar International (FMI) a impus o serie de noi conditii Letoniei, pentru acordarea de noi imprumuturi, care sunt dificil de indeplinit, a declarat miercuri primul ministru leton, Valdis Dombrovskis, citat de Reuters

Letonia a primit deja aprobarea din partea Uniunii Europene (UE) pentru a primi o suma suplimentara de 1,2 miliarde euro, insa FMI nu a aprobat inca acordarea unei transe de 200 milioane euro, pe care a aminat-o inca de anul trecut. Aceste imprumuturi fac parte dintr-un pachet de 7,5 miliarde euro, al carui scop a fost salvarea economiei letone. "Discutiile cu creditorii sunt dificile iar conditiile impuse de FMI sunt destul de dure", a declarat primul ministru leton, la postul public de radio. Acesta a refuzat insa sa ofere detalii legate de conditiile impuse de Fond. Dombrovskis a precizat ca Letonia detine momentan fonduri suficiente si s-ar putea descurca fara fondurile FMI, insa are nevoie de sustinerea Fondului pentru aplicarea intregului program de revenire economica.

Letonia este dependenta de imprumuturi externe pentru a-si finanta deficitul bugetar si pina in acest moment a evitat luarea unor masuri prea dure pentru a cistiga increderea creditorilor straini. Guvernul leton a decis reducerea bugetului cu 500 milioane lati (350 milioane euro), precizind ca va lua astfel de masuri si in urmatorii doi ani.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.