Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE:Un lider politic favorabil Brexit susţine acum rămânerea în UE

Ziarul de Vrancea
20 iun 2016 450 vizualizări
Baroneasa Sayeeda Hussain Warsi, fostă membră a Guvernului David Cameron, a decis să susţină rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, deşi până acum militase pentru ieşirea ţării din comunitatea europeană.

Baroneasa Warsi, fost secretar de stat în cadrul Ministerului britanic de Externe, a declarat că a luat această decizie întrucât "ura şi xenofobia" mişcării favorabile ieşirii ţării din UE "au mers prea departe".
Baroneasa a subliniat că a decis schimbarea susţinerii când a văzut un poster antiimigraţie al formaţiunii xenofobe Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), condus de Nigel Farage.
Marea Britanie organizează joi referendum pe tema apartenenţei la Uniunea Europeană.

Israelul construieşte o barieră subterană la frontiera cu Fâşia Gaza

Armata israeliană a iniţiat construirea unei bariere subterane de beton la frontiera cu Fâşia Gaza, pentru a bloca tunelurile construite de mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian, afirmă surse citate de site-ul Ynetnews.com. Proiectul, în valoare de 570 de milioane de dolari, a fost demarat la aproape doi ani de la cea mai recentă intervenţie militară israeliană în Fâşia Gaza. În prezent, în jurul Fâşiei Gaza există un gard de sârmă ghimpată construit de Israel. Dar iniţiativa barierei subterane de beton are rolul blocării tunelurilor construite de mişcarea Hamas la frontiera cu Israelul. "Cea mai mare parte a zidului de beton va fi sub pământ; chiar dacă Hamas va mai putea, teoretic, să construiască tuneluri, dacă zidul va fi la adâncimea de 30 de metri, le va fi mult mai greu", a explicat analistul Kobi Michael, citat de ziarul The Washington Post. Nu există detalii despre proiectul zidului de beton, iar Ministerul israelian al Apărării a refuzat să facă vreun comentariu.

Coreea de Nord ameninţă cu atacuri împotriva bazelor militare americane

Regimul stalinist din Coreea de Nord ameninţă că ar putea ataca baze militare americane din Coreea de Sud şi din Oceanul Pacific, informează agenţia oficială KCNA. "Coreea de Nord este pregătită să atace baze militare americane din regiune în cazul apariţiei unor provocări", a comunicat Comisia pentru Apărare de la Phenian. "Unităţile militare americane, inclusiv baza aeriană de pe Insula Guam, sunt de mult în raza de acţiune a armatei nord-coreene", precizează regimul condus de Kim Jong-Un. Phenianul a reacţionat astfel din cauza prezenţei unui submarin american dotat cu rachete nucleare - USS Mississippi - în portul sud-coreean Busan. Recent, Statele Unite au efectuat exerciţii aeriene cu bombardiere strategice de tip B-52 la baza Guam, în Oceanul Pacific.
"Provocările de acest tip sporesc riscul unui război nuclear în Peninsula Coreea", avertizează Phenianul.

Terra are pentru câteva secole un "cvasi-satelit"

Agenţia spaţială americană a explicat că asteroidul 2016 HO3 despre care s-a aflat mai întâi de pe blogul "Gizmodo" al scriitorului George Dvorsky care cita surse NASA, este blocat într-un "mic dans" cu planeta Pământ. Cercetătorii au observat pentru prima dată "2016 HO3" în acest an, în ziua de 27 aprilie, cu telescopul de observare a asteroizilor Pan-STARRS 1 din Haleakala (Hawaii). Telescopul este finanţat de "Planetary Defence Coordination Office", care urmăreşte obiectele din apropierea Pământului.
Asteroidul orbitează prin lumea noastră de aproximativ un secol şi va mai rămâne în preajmă mai multe secole de acum înainte, au mai spus specialiştii. Orbita acestui asteroid este neregulată, determinându-l să meargă în derivă şi să deplaseze în sus şi în jos faţă de planul orbital al Pământului. NASA a precizat că 2016 HO3 are un diametru între 37 — 91 de metri. Astronomii spun că nu există pericolul ca asteroidul să se ciocnească cu planeta noastră. Conform NASA, asteroidul nu se apropie niciodată la mai mult de 14 milioane de kilometri de Pământ.
Cum o parte a presei s-a referit la acest asteroid ca şi când ar fi un satelit al Pământului, adică o "a doua Lună" a Terrei, NASA a explicat că nu poate fi vorba despre aşa ceva, acesta putând fi considerat mai degrabă un "cvasi-satelit".
Nu e prima oară când Terra trece printr-o astfel de situaţie cosmică. În urmă cu mai mult de un deceniu, planeta noastră a mai avut un astfel de nou venit în preajma sa, şi atunci fiind vorba tot despre un asteroid care a primit numele 2003 YN107.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.