Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Cel mai cunoscut evreu în viaţă sare în sprijinul comunităţii musulmane

Ziarul de Vrancea
10 dec 2015 825 vizualizări
Fondatorul Facebook a reacţionat la criticile aduse în ultimele săptămani, în special în SUA, comunităţii islamice

Mark Zuckerberg, cofondator şi director general al Facebook, şi-a exprimat sprijinul faţă de comununitatea musulmană din Statele Unite şi din restul lumii, prin intermediul unui mesaj pe care l-a publicat pe pagina sa oficială de pe această reţea de socializare. Musulmanii din Statele Unite şi din lumea întreagă au fost criticaţi în ultimele săptămâni, după atentatele teroriste comise la Paris şi în oraşul San Bernardino din statul american California. "Vreau ca vocea mea să se adauge eforturilor făcute în sprijinirea musulmanilor din comunitatea noastră şi din lumea întreagă. După atacurile de la Paris şi după toată ura din această săptămână, pot doar să îmi imaginez teama pe care o resimt musulmanii de a nu fi persecutaţi pentru faptele altora. Ca evreu, părinţii mei m-au învăţat că trebuie să luăm atitudine împotriva atacurilor comise împotriva tuturor comunităţilor. Chiar dacă un atac nu este comis împotriva ta astăzi, viitoarele atacuri la adresa libertăţii oricărei categorii de persoane îi vor răni pe toţi oamenii. Dacă eşti musulman în această comunitate, în calitatea mea de lider al Facebook, vreau să ştii că vei fi întotdeauna bine primit aici şi că vom lupta împreună pentru a-ţi proteja drepturile şi pentru a crea un mediu paşnic şi sigur în care să trăieşti. Faptul că eu şi soţia mea am devenit de curând părinţi ne-a oferit multă speranţă, însă ura anumitor persoane face să devină uşor ca alţi oameni să se lase cuprinşi de cinism. Nu trebuie să ne pierdem speranţa. Atât timp cât vom rămâne împreună şi îl vom vedea pe Dumnezeu în fiecare dintre noi, vom putea să construim o lume mai bună pentru toţi oamenii", a scris Mark Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

Experţii străini, sceptici că nord-coreenii deţin bomba cu hidrogen

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a afirmat, ieri, că ţara sa a conceput o bombă cu hidrogen, la doar un pas distanţă de o bombă atomică de mică putere, însă experţii din străinătate sunt sceptici privind această declaraţie, relatează Reuters. Kim Jong-Un a făcut aceste declaraţii după ce a vizitat zona de teste nucleare Phyongchon, care marchează faptele tatălui său, care a murit în 2011, şi ale bunicul său, fondatorul statului şi preşedintele etern, Kim Il-Sung. Munca lui Kim Il Sung "a transformat RPDC (n.r. Republica Populară Democrată Coreeană) într-un stat puternic dotat cu arme nucleare, pregătit să detoneze o bombă de sine stătătoare de tip A(atomică) şi H (cu hidrogen), pentru a-şi apăra în mod fiabil suveranitatea şi demnitatea naţiunii", a spus Kim Jong-Un.
Coreea de Nord a efectuat teste nucleare în 2006, 2009 şi 2013, pentru care a fost subiectul unor sancţiuni din partea Consiliului ONU pentru Securitate. Un oficial al Agenţiei de Informaţii din Coreea de Sud a declarat pentru agenţia de ştiri Yonhap că nu există nicio dovadă că Phenianul are capacitatea de a crea o bomă cu hidrogen, fiind de părere că preşedintele nord-coreean vorbea retoric.
În pofida testelor subterane nucleare efectuate de Coreea de Nord, experţii din străinătate suspectează că Phenianul nu are capacitatea de ataşa un focos nuclear unei rachete, deşi s-a lăudat că a realizat cu succes o armă în miniatură. "Cred că este puţin probabil ca ei să aibă o bombă H la momentul de faţă, însă nici nu mă aştept ca ei să continue să testeze la infinit dispozitive simple", a spus Jeffrey Lewis, în numele Institutului Monterey de Studii Internaţionale din California. Coreea de Nord a anunţat în 2010 că a realizat cu succes fuziunea nucleară.

Varşovia respinge propunerea lui Cameron privind accesul la indemnizaţii sociale

Premierul Poloniei, Beata Szydło, nu a ajuns la niciun acord cu omologul său britanic, David Cameron, privind planul acestuia de limitare a accesului angajaţilor europeni la indemnizaţii sociale în Marea Britanie, informează presa poloneză. "Vom face tot posibilul pentru a-i susţine pe partenerii noştri britanici să intensifice cooperarea în cadrul Uniunii Europene", a declarat Beata Szydło după întrevederea pe care a avut-o la Varşovia cu David Cameron. "Menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană este importantă atât pentru securitatea, cât şi pentru dezvoltarea europeană", a subliniat premierul Poloniei. Beata Szydło nu a ajuns la niciun acord cu David Cameron în privinţa accesului imigranţilor comunitari la indemnizaţii sociale în Marea Britanie. "Există unele propuneri ale premierului Cameron care sunt inacceptabile din punctul de vedere al reformelor europene; nu avem acord asupra tuturor aspectelor", a adăugat Beata Szydło.
David Cameron a promis că va organiza până la sfârşitul anului 2017 un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană. Premierul Marii Britanii încearcă să îi convingă pe liderii ţărilor europene să susţină ideile sale în sensul reformării Uniunii Europene şi pentru reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Blocul comunitar. Liderul de la Londra a anunţat patru obiective în negocierile privind reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană - protejarea pieţei unice în sensul respectării intereselor economice britanice, intensificarea spiritului concurenţial al UE, limitarea procesului de integrare europeană şi restricţionarea accesului angajaţilor străini la indemnizaţii sociale britanice.

Premieră mondială: Câini concepuţi în eprubetă
 
Primii căţeluşi concepuţi în eprubetă s-au născut în Statele Unite în vara anului 2015, marcând astfel, după mulţi ani de eşecuri, succesul unei proceduri de fertilizare in vitro care este utilizată deja pe scară largă pentru oameni de peste trei decenii. Tehnica respectivă, utilizată pe oameni începând din 1978, a eşuat întotdeauna în cazul câinilor, până în vara acestui an. Reuşita cercetătorilor americani, care este descrisă pe larg într-un articol publicat, miercuri, în revista ştiinţifică Public Library of Science One, deschide posibilitatea conservării unor rase canine aflate pe cale de dispariţie.
Primul bebeluş uman conceput în eprubetă s-a născut în 1978, în Marea Britanie, ţara în care a fost inventată această tehnică revoluţionară.
Cei şapte căţeluşi s-au născut în iulie, reprezintă un amestec de rase - beagle, labrador şi cocker - şi sunt cu toţii într-o stare de sănătate perfectă, a precizat Alex Travis, profesor de biologie a reproducerii la Facultatea de medicină veterinară din cadrul Universităţii Cornell, coordonatorul acestui studiu.

Süleyman Magnificul a rămas cu inima în Ungaria

Mormântul celebrului sultan al Imperiului Otoman Soliman I, care ar conţine inima sa, a fost "aproape sigur" descoperit în Ungaria, unde suveranul otoman a murit în 1566, au anunţat miercuri cercetători turci şi ungari, după săpături efectuate din luna octombrie în sud-vestul ţării.
Legendarul sultan (Süleyman în turcă, cunoscut sub numele de Soliman Magnificul) a murit în septembrie 1566 la vârsta de 71 de ani, în asediul cetăţii Szigetvar, situată la 190 km sud de Budapesta, în apropiere de actuala frontieră dintre Ungaria şi Croaţia. Corpul suveranului otoman, care a domnit timp de 46 de ani (1520 — 1566) a fost transportat la Constantinopol, Istanbulul de astăzi, dar, potrivit legendei, inima şi organele interne au fost îngropate în locul unde a murit, a declarat Norbert Pap, care conduce echipa de arheologi implicaţi din 2013 în cercetări la acest sit.
Născut în 1494, Soliman I, a cărui domnie a fost cea mai lungă din perioada Imperiului Otoman, a extins imperiul în mod semnificativ, anexând teritorii vaste din Balcani, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Albastru şi negru, cele mai bune culori la un interviu de angajare

Articolele vestimentare spun multe lucruri despre persoana care le poartă şi despre felul în care este percepută, iar culorile alese la un interviu de angajare sunt extrem de importante, scrie references.be, preluat de Agerpres. Site-ul de joburi CareerBuilder a publicat un sondaj desfăşurat în rândul a 2.099 de persoane care lucrează la firme de recrutare. Potrivit lor, cele mai bune culori care se pot purta la un interviu de angajare sunt albastru şi negru, iar cea mai nerecomandabilă este portocaliu. Se pare că cele mai sigure culori la prima întâlnire profesională sunt cele tradiţionale, cum ar fi negru, albastru, gri şi maro, în timp ce culorile mai creative, ca portocaliul, ar putea părea excentrice la un interviu de angajare.
Fiecare culoare este asociată cu un mesaj. De exemplu, negrul duce cu gândul la leadership. Poate fi considerat o culoare rece, dar, potrivit lui Karen Haller, expertă în branding, dacă este purtat corect, poate sugera "strălucire, sofisticare şi exclusivitate". Negrul este o culoare de luat în serios, dacă este să ne gândim la Chanel şi Yves Saint Laurent, care recurg la el pentru a arăta că sunt lideri în domeniul lor.
Albastrul este una din cele mai bune culori de purtat la un interviu de angajare fiindcă degajă încredere şi siguranţă.
Culoare gri reflectă independenţă şi capacitatea de a ieşi în evidenţă, dublate de încredere în sine. Culoarea se mai asociază cu solitudinea, mesajul fiind că persoana care îl poartă este autonomă, independentă şi aptă să gândească singură.
Alte culori recomandate la interviul de angajare sunt alb şi bej, însă interlocutorul ar putea crede că ele indică faptul că persoana este fadă sau că nu are încredere în sine. În schimb, dă impresia de organizare şi meticulozitate fiindcă orice mic incident din neatenţie ar lăsa urme pe ţinuta de un alb imaculat.  Culoarea maro inspiră căldură, siguranţă, fiabilitate şi credibilitate.  Roşul evocă pasiune şi putere. Este cea mai bună culoare când se urmăreşte convingerea sau impresionarea interlocutorului. Se asociază şi cu energie şi curaj.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.