Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE; Premieră în istoria calendarului Pirelli:Femeile de carieră iau locul modelelor nude

Ziarul de Vrancea
1 dec 2015 724 vizualizări
Ediţia din 2016 a calendarului Pirelli este dedicată, pentru prima dată în istoria sa de peste 50 de ani, femeilor de carieră, de toate vârstele, între care se numără jucătoarea de tenis Serena Williams, artista Yoko Ono şi cântăreaţa Patti Smith, care au luat locul celebrelor modele nude.

Cel mai nou număr al calendarului Pirelli a abordat o nouă temă - feminismul - în detrimentul nudurilor şi a preferat să pună accentul pe "substanţă", potrivit telegraph.co.uk. Astfel, ediţia din 2016 a celebrei publicaţii prezintă în paginile sale, pentru prima dată în istoria calendarului, "femei de carieră", între care se numără activiste, actriţe de comedie cu forme voluptuoase şi octogenare.
Cele mai multe dintre cele 12 femei prezentate în paginile calendarului sunt total îmbrăcate, cu excepţia actriţei de comedie Amy Schumer şi a jucătoarei de tenis Serena Williams, care au pozat topless. Totuşi, nici sânii acestora nu sunt expuşi, întrucât imaginea cu Serena Williams o prezintă pe jucătoarea de tenis din spate, iar

Amy Schumer are pieptul acoperit cu mâna dreaptă.

Calendarul Pirelli prezintă şi imagini cu Natalia Vodianova, fondatoarea organizaţiei caritabile Naked Heart Russia, Yao Chen, prima femeie de origine chineză care a fost ambasador al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Agnes Gund, colecţionară de artă şi filantroapă, Mellody Hobson, femeie de afaceri şi preşedinte al companiei Ariel Investments, Kathleen Kennedy, preşedinte al companiei de producţie Lucasfilm, bloggeriţa Tavi Gevinson, artista Shirin Neshat şi regizoarea Ava Duvernay.
Niciuna dintre vedetele calendarului Pirelli 2016 nu a pozat nud, fapt care reprezintă un contrast faţă de ediţia din 2015 a acestei publicaţii, care a fost una dintre cele mai sexy din toate timpurile.

Germania se alătură campaniei militare împotriva Statului Islamic

Guvernul german a aprobat, ieri, participarea Germaniei la operaţiunea militară internaţională din Siria împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, a declarat un oficial german. Camera Inferioară a Parlamentului german va decide azi dacă Germania va interveni militar în Siria. Dacă va primi aviz favorabil, 1.200 de militari germani vor participa la operaţiunile din Siria, unde Germania intenţionează să trimită avioane de recunoaştere, aeronave de alimentare şi o navă militară.
După atentatele de la Paris, Guvernul Germaniei a decis trimiterea unei nave militare în estul Mării Mediterane şi a unor avioane de recunoaştere, pentru a oferi ajutor coaliţiei internaţionale coordonate de Statele Unite care atacă poziţii din Siria şi Irak ale reţelei teroriste Stat Islamic.
O coaliţie condusă de Statele Unite efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic. Din coaliţie fac parte ţări precum Australia, Canada, Franţa, Bahrain, Iordania, Maroc, Qatar, Arabia Saudită şi Turcia.
Tot azi şi Parlamentul britanic va decide dacă Marea Britanie va putea lansa o campanie militară proprie în Siria împotriva grupării teroriste Stat Islamic.

Prăbuşirea avionul AirAsia, cauzată de o "eroare umană"

Eroarea umană a jucat "un rol major" în prăbuşirea avionului AirAsia în Marea Java, în decembrie 2014, soldată cu moartea a celor 162 de pasageri, au anunţat, ieri, oficialii indonezieni. Potrivit raportului întocmit în vederea stabilirii cauzelor prăbuşirii aeronavei, publicat ieri, deciziile luate de personalul de bord pentru a remedia defecţiunea tehnică înregistrată în timpul cursei de zbor au generat prăbuşirea avionului. Anchetatorii au descoperit că o parte componentă din sistemul de bord a fost spartă, ceea ce a generat trimiterea a patru semnale de avertizare piloţilor. Aceştia au încercat să remedieze problema, resetând computerul de bord, astfel că pilotul automat a fost dezactivat. Ca urmare, au pierdut controlul aeronavei care s-a prăbuşit în largul Indoneziei, cauzând moartea celor 155 de pasageri şi celor şapte membri ai echipajului.
Avionul Airbus A320-200 a dispărut de pe radare la 40 de minute după decolarea din oraşul indonezian Surabaya, cu destinaţia Singapore, în data de 28 decembrie 2014. La 11 zile de la prăbuşire, în 7 ianuarie, echipele de intervenţie au găsit coada avionului în Marea Java.

Papa Francisc: Omenirea este la un "pas de sinucidere"

Papa Francisc a declarat luni că încălzirea globală împinge omenirea la "un pas de sinucidere" şi liderii mondiali reuniţi la Paris, în cadrul conferinţei ONU dedicate temelor climatice (COP21), trebuie să acţioneze "acum ori niciodată". "Nu sunt sigur (de rezultatele COP21), dar ceea ce pot să spun este acum ori niciodată", a spus papa presei în avion în timpul întoarcerii la Roma după turneul său în Africa. De la conferinţa de la Kyoto din 1997, "s-a făcut puţin" şi "în fiecare an, problemele sunt mai grave", iar aceasta poate arăta, "pentru a utiliza un cuvânt puternic, că suntem aproape de sinucidere", a insistat pontiful argentinian. "Majoritatea celor care sunt la Paris vor să facă ceva. Am încredere că vor face, ei au bunăvoinţă şi eu mă rog pentru aceasta", a mai spus papa.
Francisc este foarte angajat în lupta împotriva încălzirii globale. În această primăvară, el a consacrat acestei teme o importantă enciclică, în care aminteşte că degradarea climei provoacă o degradare a vieţii celor mai săraci, cauzând poluare, dezastre naturale, boli, războaie şi migraţie.
Ca răspuns, papa Francisc pledează pentru o formă de descreştere economică şi o revoluţie energetică care să ducă la un moment dat la abandonarea completă a combustibililor fosili.

Un grup "anti-graşi" bantuie prin Londra

Poliţia britanică a anunţat că anchetează acţiunile unui grup auto-intitulat "anti-graşi" care distribuie în metroul londonez carduri în care califică călătorii supraponderali drept "graşi şi uraţi". Ancheta a început prin tweet-ul unei tinere, Kara Florish, la sfarşitul săptămanii trecute, în care povesteşte că a primit un astfel de card pe care scria, pe o parte, "fat" (gras) şi pe cealaltă parte următorul text: "Organizaţia noastră detestă graşii. Suntem indignaţi de cantitatea enorma de hrană pe care o consumaţi în condiţiile în care jumătate din planetă moare de foame".
"Şi nu întelegem de ce nu realizaţi că dacă aţi manca mai puţin v-aţi simţi mai bine, aţi fi mai slabi, mai fericiţi şi aţi găsi un prieten care nu ar fi un pervers căruia îi plac grăsunii", mai scrie pe mesajul "Overweight Haters Ltd".
Politia a primit o altă mărturie de la un călător care a povestit că o femeie a izbucnit în lacrimi cand a primit o astfel de cartelă.

SUA avertizează Rusia, după decizia de a dota cu rachete avioane trimise în Siria

Guvernul rus a decis, după doborârea bombardierului de către Turcia, dotarea cu rachete aer-aer a unor avioane care participă la misiunile din Siria, dar Statele Unite avertizează Rusia că măsura riscă să complice situaţia deja dificilă din spaţiul aerian sirian. Ministerul rus al Apărării a anunţat luni seară că avioanele militare Suhoi Su-34 (n.red. - Fullback, potrivit terminologiei NATO) care participă la misiunile din Siria vor avea, în afară de bombe, şi rachete aer-aer.  Decizia a fost luată după ce un avion de vânătoare turc de tip F-16 a a doborât pe 24 noiembrie un bombardier rus Suhoi Su-24M, la frontiera dintre Siria şi Turcia.
În replică, Statele Unite au avertizat că decizia Rusiei riscă să complice situaţia în spaţiul aerian sirian. "Sistemele de acest fel vor complica şi mai mult o situaţie deja dificilă în spaţiul aerian al Siriei; măsura nu are niciun sens, dat fiind că reţeaua teroristă Stat Islamic nu are forţe aeriene", a reacţionat Michelle Baldanza, un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării

Ecranul unui smartphone, de 30 de ori mai murdar decât vasul de la WC

Ecranele telefoanelor smartphone conţin până la 600 de microbi: de 30 de ori mai mult decât vasul de WC, unde au fost găsite 20 de bacterii, potrivit lui Maite Muniesa, cercetătoare la Departamentul de Microbiologie a Universităţii din Barcelona (UB). Muniesa a prezentat acest un studiu privind bacteriile din locuinţe, în care sunt recensate rezultatele unui sondaj realizat în 1.000 de case şi periodicitatea cu care se face curăţenie. Experta în microbiologie a avertizat cu privire la o lipsă importantă de dezinfecţie a "zonelor uitate" ale casei, precum lavetele, sau bureţii de menaj, vasele în care se ţin periuţele de dinţi, congelatoarele sau filtrele de cafea. Ea a asigurat că bacteriile găsite pe ecranele de smartphone, sau tablete sunt de acelaşi tip cu cele descoperite pe lavetele sau bureţii de menaj. Jucăriile sunt de asemenea obiecte pe care puţine persoane le dezinfectează, chiar dacă sunt duse în parc, sau intră în contact cu animalele din casă.
Potrivit studiului, circa 20 % din infecţiile alimentare sunt contractate în casă. Muniesa a avertizat că blatul de bucătărie trebuie dezinfectat periodic: pe această suprafaţă se realizează dezosarea unui pui şi tot aici se taie apoi o roşie. În privinţa zonelor umede, cercetătoarea a considerat că sunt "un paradis" al microbilor, având în vedere că aceştia proliferează rapid în acest mediu, dând drept exemplu mucegaiul din băi sau duşuri. Prosoapele umede, periuţele de dinţi şi vasul de WC sunt "medii prielnice" pentru acest tip de ciuperci sau bacterii.
Experta a subliniat că în pofida omniprezenţei microbilor din locuinţe, nu trebuie să devenim obsedaţi de curăţenie, ci doar "să avem mai multă grijă" şi să ne însuşim"deprinderi mai sănătoase".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.