Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Un oraş va plăti 6,5 milioane de dolari familiei unui bărbat împuşcat de poliţie

Ziarul de Vrancea
9 oct 2015 512 vizualizări
Familia unui bărbat de culoare neînarmat, împuşcat mortal de un ofiţer de poliţie alb, va primi drept compensaţie 6,5 milioane de dolari din partea oraşului North Charleston, din statul american

Carolina de Sud. Walter Scott, în vârstă de 50 de ani, a fost împuşcat după ce a fugit de un control rutier în luna aprilie. Incidentul a fost surprins de o cameră video din apropiere şi a reaprins un protest naţional privind tratamentul aplicat de poliţie minorităţilor. Consiliul oraşului a votat pentru soluţionarea tuturor pretenţiilor posibile privind moartea lui Scott, cu suma de 6,5 milioande de dolari, a spus primarul oraşului North Charleston, R. Keith Summey. "Mă bucur că oraşul şi familia au putut ajunge la o înţelegere fără să fie nevoie de un proces", a spus el. Ofiţerul de poliţie care l-a împuşcat pe Scott, Michael Slager, este acuzat de crimă. "Puteau fi un trilion de dolari. Nu mi l-ar aduce niciodată înapoi pe fiul meu. Însă le mulţumesc pentru ce au făcut", a spus mama lui Scott.

NASA a confirmat existenţa apei îngheţate pe Pluto

NASA a confirmat, joi, existenţa unui "cer" albastru şi a apei îngheţate pe planeta pitică Pluto, cu ajutorul unor imagini transmise de sonda spaţială New Horizons. Primele imagini color cu ceaţa din atmosfera lui Pluto, trimise către laboratoarele NASA de sonda New Horizons, săptămâna trecută, au dezvăluit faptul că acea ceaţă are culoarea albastră. "Cine s-ar fi aşteptat la un cer albastru în Centura Kuiper? E minunat", a declarat Alan Stern, principalul coordonator al misiunii New Horizons, cercetător la Southwest Research Institute (SwRI) din Boulder, Colorado.
Particulele propriu-zise de ceaţă sunt probabil gri sau roşii, însă modul în care ele dispersează lumină albastră a atras atenţia cercetătorilor care participă la misiunea New Horizons. "Acea nuanţă uluitoare de albastru ne spune multe lucruri despre mărimea şi compoziţia particulelor de ceaţă", a explicat cercetătoarea Carly Howett, participantă la această misiune ştiinţifică. "Un cer albastru rezultă adeseori din dispersia razelor de soare de către particule foarte mici. Pe Pământ, aceste particule sunt molecule foarte mici de azot. Pe Pluto, acestea par să fie ceva mai mari - dar, totuşi, rămânând de o talie relativ mică - asemănătoare funinginei, pe care noi le-am denumit «tholine»", a adăugat Carly Howett.
Sonda New Horizons a făcut o a doua descoperire importantă - a detectat numeroase regiuni de mici dimensiuni, expuse la suprafaţă, acoperite cu apă îngheţată pe Pluto. "Suprafeţe mari de pe Pluto nu prezintă depozite de apă îngheţată, expusă la suprafaţă, pentru că se pare că ele sunt mascate de alte gheţuri, mai volatile, care există în cea mai mare parte a scoarţei planetei", a spus Jason Cook, participant la această misiune spaţială.

General iranian, ucis în Siria

Un general iranian din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei (CGR) a fost ucis în apropiere de Alep, unde se afla pentru a oferi consiliere armatei siriene în lupta împotriva jihadiştilor Statului Islamic (SI), a anunţat, vineri, CGR. Iranul este principalul aliat în regiune al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, căruia-i furnizează un ajutor militar şi economic în războiul civil ce devastează ţara de peste patru ani. Tehernaul dezminte că a trimis vreun fel de trupe în Siria, insistând că oferă doat o "consiliere militară" forţelor lui al-Assad în lupta împotriva unor "grupări teroriste". Hamedani, un veteran al războaielor iraniano-irakiene (1980-1988), era comandant-şef adjunct în cadrul acestor forţe de elită ale Republicii islamice, din 2005.
Sute de militari au sosit de la sfârşitul lui septembrie - în cadrul celei mai mari mobilizări de forţe iraniene de până în prezent, declarau săptămâna trecută surse pentru Reuters - să participe la o ofensivă terestră majoră, în vestul şi nord-vestul Siriei. Un parlamentar iranian, Esmail Kosari, a declarat că generalul Hamedani ajuta în coordonarea dintre forţele armate siriene şi forţe de "voluntari", în lupta acestora împotriva militanţilor din cadrul Statului Islamic (SI).
Rusia, un vechi aliat al lui al-Assad, a lansat o campanie aeriană în Siria la sfârşitul lui septembrie, afirmând că va viza, la rândul ei, Statul Islamic. Însă avioane ruseşti au lovit, de asemenea, alte grupări rebele care luptă împotriva lui al-Assad, inclusiv grupări susţinute de Washington.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.