Internațional

Marea Britanie închide porţile în faţa muncitorilor din alte state ale UE

Ziarul de Vrancea
26 oct 2014 837 vizualizări
Anunţul a fost făcut ieri de ministrul britanic al apărării Michael Fallon u preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a avertizat că limitarea numărului de migranţi în statele UE ar încălca dreptul comunitar şi principiul fundamental al liberei circulaţii

Limitarea numărului de lucrători din alte state ale Uniunii Europene care vin să lucreze în Marea Britanie se află printre propunerile de reducere a imigraţiei avute în vedere de guvernul de la Londra, a anunţat ieri ministrul britanic al apărării Michael Fallon, relatează Reuters. Fallon, a cărui formaţiune politică (Partidul Conservator, de guvernămant) este supus presiunilor din partea Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP) pentru a reduce numărul de imigranţi din Marea Britanie, a afirmat că părţi ale ţării se simt ''sub asediu'' din cauza afluxului de lucrători străini. Premierul britanic David Cameron a promis să renegocieze relaţiile cu Uniunea Europeană înaintea unui referendum privind apartenenţa Marii Britanii la UE dacă Partidul Conservator va caştiga legislativele din 2015 şi urmează să elaboreze în următoarele săptămani un plan concret de soluţionare a problemei imigraţiei. Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, al cărui mandat se încheie la 31 octombrie, a avertizat că limitarea numărului de migranţi în statele UE ar încălca dreptul comunitar şi principiul fundamental al liberei circulaţii.  ''Nu putem pur şi simplu să spunem că există o regulă veche de 50 de ani şi că ea nu poate fi niciodată schimbată; lucrurile s-au schimbat în Europa şi suntem perfect îndreptăţiţi să spunem că aici este diferenţa pentru noi şi că această problemă trebuie să o soluţionăm'', a subliniat Michael Fallon.  Cancelarul german Angela Merkel a declarat duminică pentru presa britanică că nu va susţine restricţiile asupra liberei circulaţii a lucrătorilor în Uniunea Europeană, însă Fallon a precizat că Merkel nu a văzut încă propunerile Londrei. Potrivit datelor oficiale, imigraţia netă a lucrătorilor UE în Marea Britanie în perioada martie 2013 — martie 2014 a fost de 131.000 de persoane, în creştere de la 95.000 faţă de perioada similară precedentă. Biroul de statistică al Marii Britanii a anunţat că angajarea de cetăţeni din alte state ale UE a fost cu 17% mai ridicată în al doilea trimestru din acest an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.