Home | Viata satului | Primăria Boloteşti repară peste 20 de km de drumuri

Primăria Boloteşti repară peste 20 de km de drumuri

Publicat de 492 vizualizari 0 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Drumurile dintre trei sate sunt reabilitate Drumurile dintre trei sate sunt reabilitate

Fondurile au fost acordate de Guvern pentru drumurile stricate de ape

Comuna Boloteşti a primit de la Guvern suma de 460.000 de lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere afectate de inundaţii. Cu aceşti bani, autorităţile locale au început să repare peste 20 de km de drumuri din trei sate ale comunei care sunt afectate tot timpul de inundaţii: Vităneştii de sub Măgură, Pietroasa şi Găgeşti. De această datăînsă, lucrările nu vor avea în vedere doar pietruirea drumurilor, ci se lucreazăşi protejarea lor, prin devierea apelor pe canale, lucrări de protecţie a malurilor cu gabioaneşi construcţia de podeţe cu tuburi. De asemenea, drumurile pe care se putea circula cu greutate sau chiar erau abandonate sunt reabilitate. Pentru ca apele să nu mai strice drumurile şi să nu mai intre în gospodăriile oamenilor, au fost curăţate canalele, pentru ca acestea să preia apele şi ploile mai puternice să nu mai provoace distrugeri de fiecare dată. ”Vrem ca în urma acestei lucrări de reabilitare pe drumuri să se poată circula în bune condiţii chiar şi după precipitaţiile mai abundente şi să nu mai fie nevoie să intervenim de fiecare pentru reparaţii şi să cheltuim foarte mulţi bani de la bugetul local pe pietruiri care nu rezistăîn timp”, a declarat primarul Fănică Popa. Comuna Boloteşti a fost pană acum afectatăîn fiecare an de apele care s-au revărsat de pe Măgura Odobeşti, deoarece canalele construite înainte de 1990 pentru prevenirea inundaţiilor au fost în mare parte înfundateşi nu mai putea prelua precipitaţiile. Reprezentanţii autorităţilor locale spun că se va lucra încontinuu, atata timp vremea va permite, urmand ca lucrările să fie reluate anul viitor. (Mihai BOICU)


Subscribe to comments feed Comentarii (0 publicate)

total: | afişare:

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail