Viața satului

Direcţia Silvică trebuie să dea 230 de hectare locuitorilor din Mera

Mihai Boicu
14 ian 2014 2126 vizualizări
Aceştia ar trebui să pună la dispoziţia comisiei locale suprafeţele de pădure obţinute în instanţă de proprietari

Locuitorii din comuna Mera ar trebui să-şi primească pădurile pentru care se luptă de caţiva ani. “În urma unui control de la Bucureşti s-a pus în vedere aplicarea hotărarilor judecătoreşti. Începand de astăzi (ieri – n.r.), Comisia locală Mera are la dispoziţie suprafeţele de pădurie prevăzute în hotărarea judecătorească din anul 2010. Cu anexa 37 sunt probleme, întrucat se pare că s-a pierdut şi urmează să facem demersurile necesare să o obţinem”, a declarat Costel Ichim, preşedintele Sindicatului Propact în cadrul unei conferinţe de presă. Aurel Copu, preşedintele Asociaţiei de Proprietari de Păduri din Mera, a spus că 54 de proprietari trebuie să primească 230,5 hectare de pădure, potrivit hotărarilor judecătoreşti pe care trebuie să le pună în aplicare Romsilva. “În urma acţiunilor pe care le-am întreprins, ieri (luni – n.r.) am obţinut adresa prin care s-a dat dispoziţie Ocolului Silvic să pună la dispoziţia comisiei locale suprafaţa de 230,5 hectare de pădure pentru 54 de beneficiar. Urmează ca Direcţia Silvică să încheie un protocol cu Comisia locală Mera. Mai sunt 22 de cetăţeni pe care Comisia locală Mera a dat dispoziţie să nu primească păduri, deoarece erau moştenitorii celor care aveau dreptul să le primească. Aceştia se judecăt în instanţă la ora actuală”, a afirmat Aurel Copu, preşedintele Asociaţiei de Proprietari de Păduri din Mera. Acesta a adăugat că sunt probleme cu Anexa 37, dar că acestea vor fi clarificate. Locuitorii din Mera au mers luni la Prefectură şi la Direcţia Silvică, nemulţumiţi de faptul că autoritatea silvică întarzie punerile în posesie. Din acest motiv, reprezentanţii acestora au anunţat ieri că vor da în judecată Direcţia Silvică şi Comisia locală Mera şi vor cere de la fiecare despăgubiri de 200.000 lei. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.