Home | Timp Liber | Colinde şi piese tradiţionale de Crăciun

Colinde şi piese tradiţionale de Crăciun

Publicat de 826 vizualizari 1 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Orchestra de cameră “Unirea” a susţinut concertul tradiţional de Crăciun Orchestra de cameră “Unirea” a susţinut concertul tradiţional de Crăciun

Spectatorii au umplut sala Ateneului la concertul oferit de Orchestra de cameră “Unirea”

Seara de luni a fost specială pentru toţi spectatorii care au ocupat toate locurile sălii de concerte a Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia” din Focşani. Concertul tradiţional de Crăciun a fost susţinut de Orchestra de Cameră “Unirea” dirijată de maestrul Vincent Gruger şi a fost parcă o replică a unui  concert vienez. În concert au fost invitate şi sopranele Alexandra Tărniceanu şi Laura Balla, precum şi tenorul Andrei Mihalcea. 

În deschiderea concertului, înaintea sosirii concertiştilor pe scenă, soliştii invitaţi au cantat cateva colinde romaneşti care au reuşit să introducă spectatorii în atmosfera specială de sărbătoare

Sopranele Alexandra Tărniceanu şi Laura Balla şi tenorul Andrei Mihalcea

 

Orchestra Unirea mulţumeşte publicului fidel culturii

Orchestra şi soliştii invitaţi au smuls ropote de aplauze

Concert tradiţional de Crăciun oferit de Orchestra de cameră “Unirea”

Directorul Ateneului Popular, Valentin Gheorghiţă a continuat să menţină atmosfera specială cu o altă introducere, de data aceasta poetică, recitand cateva versuri scrise de Ion Creangă despre Naşterea Mantuitorului şi a urat tuturor celor prezenţi  “Sărbători îmbelşugate”. În prima parte a concertului au dominat colindele din repertoriul clasic universal, precum “Ave Maria” de Franz Schubert, “White Christmas” de Irving Berlin, “Stille Nacht” de Franz Gruber ş.a., soliştii invitaţi fiind acompaniaţi de orchestră. A doua parte a concertului a fost dominată de vals şi polka, de lucrări ale compozitorilor Johann Strauss fiul, Lloyd Webber sau Dmitri Şostakovici. Aplauzele au fost pe măsura aşteptărilor concertiştilor, publicului oferindu-se, la final, o urare muzicală de “Crăciun Fericit” în stil vienez. 

Soliştii invitaţi au promis că vor reveni cu drag la Focşani 

Alexandra Tărniceru, Laura Balla şI Andrei Mihalcea s-au aflat pentru prima dată în concert la Focşani şi au rămas încantaţi de publicul minunat şI emoţia transmisă de sală. Au promis că vor reveni, ei fiind abia la început de carieră profesionistă, dar cu numeroase performanţe în domeniu încă din timpul studenţiei. “Publicul a fost foarte cald şi primitor. Facem un trio minunat şi, de cate ori cantăm împreună, reuşim să transmitem acea emoţie pe care publicul o primeşte şi ne-o retransmite iar, astfel încat noi să ne atingem scopul”, a spus tenorul Andrei Mihalcea după concert. De asemenea, Orchestra de cameră “Unirea”, dirijorul Vincent Gruger şi colectivul Ateneului Popular “Mr. Gh. Pastia” doreşte să mulţumească publicului fidel actului cultural de înaltă calitate şi, prin intermediul nostru, vă urează “Sărbători frumoase, în care să regăsiţi spiritul cald al prieteniei şi să vă bucuraţi inimile de dragoste şi binecuvantare”. (A.TĂTARU)

Subscribe to comments feed Comentarii (1 publicate)

avatar
Vali Crintea 21-12-2016
Am mai fost la concerte anul acesta si mi-au placut toate. Anul trecut nu am fost la cel prilejuit de Sarbatorile Craciunului, dar pentru ca am fost anul acesta , pot sa spun ca a fost minunat. A fost o pierdere reala pentru toti cei care nu au fost in sala !
total: 1 | afişare: 1 - 1

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail