Sport

CSM Focsani, la un pas de naufragiu

Dan Chiriac
16 apr 2012 1372 vizualizări
“Nu e totul pierdut”, crede antrenorul Adrian Toma despre situaţia echipei de fotbal u dacă în clasament au şanse mici să se mai reabiliteze, la impresia artistică totul e pierdut u jucătorii CSM-ului nu mai pot atrage spectatori nici cît la un meci de judeţ

Situaţia echipei CSM Focşani a devenit critică după ce a pierdut la finalul săptămînii trecute şi partida jucată pe teren propriu cu Ceahlăul 2 Piatra Neamţ. Focşănenii s-au afundat în subsolul clasamentului şi vor avea o misiune aproape imposibilă în tentativa de a evita retrogradarea. Oficialii echipei sînt în continuare optimişti şi cred că încă se poate evita naufragiul. Puţinii microbişti focşăneni care încă mai iau drumul stadionului nu au însă o părere similară. Aceştia îşi aduc aminte că CSM Focşani se zbate de trei campionate în această zonă a clasamentului. Mediocritatea în care a ajuns fotbalul din Focşani i-a determinat pe mulţi suporteri să se reorienteze. Astfel, vineri, la Goleşti, la un meci de Cupa Romaniei, faza judeţeană, erau de vreo trei ori mai mulţi spectatori decît pe “Milcovul”. Jocul CSM-ului, fără nici un şut pe poartă, fără vîrfuri de atac şi cu multă indolenţă din partea unor fotbalişti, i-a făcut de iubitorii fotbalului să uite de echipă. Aşa cum au făcut-o şi autorităţile locale, care cred că fotbal se poate face cu praful de pe tobă. Meciul de vineri cu Ceahlăul 2 nu a avut istoric. Un joc anost şi o victorie a oaspeţilor după reuşitele lui Chitoşcă - min. 42 şi Vincius – min. 65. CSM a jucat cu Borş - Ciornei, Ştefan, Crăciun, Stanciu – Săpunaru, Şonţu, Mîndrescu, Toader – Milea, Toma. Au mai intrat Dumitriu, Tîrcă şi Negoiţă. Ceahlăul a jucat cu: Dihan – Apetrei, Călin, Marc, Stanie – Dobrescu, Diaconu, Sofronie, Pavel – Chitoşcă, Vincius.


Tehnicienii le cer jucătorilor să-şi schimbe atitudinea


Antrenorul Adrian Toma crede că echipa îşi poate reveni. “Nu e totul pierdut. Vom încerca să adunăm puncte din jocurile următoare. Avem norocul că rezultatele indirecte ne-au ajutat de la începutul returului. Sper ca jucătorii să înţeleagă şi să aibă o altă atitudine în meciurile următoare”, ne-a spus antrenorul Adrian Toma. Rezultate indirecte nu au mai ajutat-o pe CSM şi în sîmbăta mare. Cetate Tg. Neamţ a învins acasă pe CSM Paşcani, scor 1-0 şi i-a trimis pe elevii lui Toma pe ultimul loc în clasament. CSM Focşani a ajuns “lanternă roşie” în liga a treia, lucru ruşinos pentru fotbalul care s-a confundat ani buni cu liga a doua. Fotbalul de liga a treia supraveţuieşte în Vrancea prin FC Panciu. Echipa antrenată de Ionică Serea şi Dănuţ Bolocan a realizat un meci bun pe teren propriu în faţa celor de la FCM Dorohoi, iar Predoiu a reuşit o dublă în minutele 7 şi 20. FC Panciu a jucat cu: Lazăr – Beşa, Gurguiatu, Ov. Radu, Stan –Tudor, Bîra, Cioran, Gălăţeanu – Predoiu, Radu. FCM Dorohoi a răspuns cu: Roveschi – Osovschi, Luca, Iordache, Bordeanu – Pavăl, Vrabie, Stefan, Boroşteanu – Halip. Maxim. (Dan CHIRIAC)

Rezultatele etapei:

CSM Rm. Sărat - Rapid CFR Suceava 0 - 0
CSM Focşani – Ceahlăul 2 Piatra Neamţ 0-2
ABC Stoicescu – Petrotub Roman 2-4
Poli Galaţi – Oţelul 2 Galaţi 0-0
Sporting Suceava - SC Bacău 1-0
FC Panciu – FCM Dorohoi 2-0
Cetate Tg. Neamţ - CSM Paşcani 1-0
Aerostar Bacău – a stat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.