Sport

Dublă elveţiană la combinată

Ziarul de Vrancea
10 feb 2017 1228 vizualizări
Două sportive din Ţara Cantoanelor au luat aur şi argint la Mondialele de schi alpin de la St. Moritz

Wendy Holdener şi Michelle Gisin, medaliate cu aur şi argint în proba feminină de combinată din cadrul Campionatelor Mondiale de schi alpin de la St. Moritz, au readus zambetul în Elveţia, lovită mai devreme de căzătura suferită ieri de liderul său, Lara Gut, care de altfel a şi declarat forfait pentru restul Mondialelor. Wendy Holdener s-a impus cu timpul total de 1:58,88, avand un avans de cinci sutimi 0 faţă de Michelle Gisin. Podiumul a fost completat de austriaca Michaela Kirchgasser, la 38 de sutimi. Cu această dublă, Holdener şi Gisin consolează Elveţia, la mai puţin de o oră după căzătura suferită la încălzirea pentru slalom de Lara Gut, deţinătoarea Marelui Glob de Cristal anul trecut, transportată la spitalul din St. Moritz. 

La 23 de ani, Holdener caştigă primul său titlu mondial din carieră. Cu al şaptlea timp în proba de coborare, ea a reuşit un al doilea timp la slalom.  Este prima medalie mondială şi pentru Michelle Gisin, mai tanără  doar cu cateva luni decat Holdener.  În schimb, pentru austriaca Michaela Kirchgasser (31 ani) bucuria unui podium mondial nu este o premieră. Austriaca a mai urcat deja pe treapta a treia a podiumului combinatei acum doi ani, la Beaver Creek (SUA), şi a ocupat locul II la slalomul de la Schladming în 2013. În cursul dimineţii, cel mai bun timp la coborare a fost reuşit de italianca Sofia Goggia, care a devansat-o cu 12 sutimi pe slovena Ilka Stuhec şi cu 43 de sutimi pe Gut. Însă Goggia şi Stuhec nu au terminat manşa de slalom: prima a ratat cursa în prima porţiune, iar a doua a căzut la a treia poartă. 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.