Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Forminte trece în fruntea gimnasticii feminine

Ziarul de Vrancea
8 sep 2016 675 vizualizări
Noul antrenor al lotului olimpic feminin de gimnastică este Nicolae Forminte, care va coordona, la Deva, gimnastele junioare şi senioare, în timp ce Larisa Iordache, Anamaria Ocolişan şi Cătălina Ponor se vor pregăti la Bucureşti, cu ”tot sprijinul” forului de specialitate, a decis, ieriComitetul Executiv al Federaţiei Romane Gimnastică

În urma reuniunii de ieri s-a decis că ”centrul de greutate va fi la Deva”, sub coordonarea antrenorului Nicolae Forminte, ”cel căruia îi revine responsabilitatea lotului de senioare, precum şi coordonarea pregătirii olimpice Tokyo 2020”.

Vine Liga Campionilor în Moldova

Trofeul Ligi Campionilor îşi începe turneul european în Romania, urmand a fi expus, începand de marţi şi pană la 18 septembrie, în Iaşi, Bacău şi Bucureşti. În acest an, Trophy Tour vine cu un format nou - un muzeu de fotbal pe roţi, un spaţiu de distracţie şi excelenţă sportivă pe două etaje. La primul nivel, vizitatorii au posibilitatea de a juca un meci virtual împotriva legendelor UEFA, iar apoi pot urca la balconul special amenajat, unde se pot fotografia alături de marele Trofeu. Fanii fotbalului pot vedea trofeul în trei oraşe, în perioada 13-18 septembrie, la Iaşi, în faţa Palatului Culturii, între 12:30 şi 20:00; la Bacău, la 14 septembrie, Strada Republicii 185 (în parcarea magazinului Dedeman), între 15:00 şi 22:00;  în Bucureşti, pe 17 septembrie, în piaţa George Enescu, între 10:00 şi 22:00 şi în 18 septembrie, în Băneasa Shopping City (în zona fantanii interioare), între 11:00 şi 22:00. După oprirea din Romania, Trofeul UEFA Champions League va ajunge în Serbia, Bosnia Herţegovina, Croaţia şi Ungaria.

Cupa Ligii săracilor

Formaţia ASA Targu Mureş a învins, în deplasare, echipa CFR Cluj, scor 6-5, după executarea loviturilor de departajare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii Adeplast. În timpul celor 120 de minute golurile au fost marcate de Bud ('83), pentru CFR, respectiv Kuku ('64). La loviturile de departajare pentru CFR au marcat Nascimento, A. Mureşan, Neagu, Bud, iar pentru ASA, Gabi Mureşan, Gabi Matei, E. Dică, Surdu şi Belu. La ASA a ratat Marius Constantin, iar la CFR Tiago Lopes şi Rus. În semifinale, ASA va întalni echipa Poli Timişoara, care a dispus, scor 2-1, de Concordia Chiajna. Aseară s-a disputat întalnirea FC Botoşani – Steaua, iar meciul Astra Giurgiu – Dinamo a fost amanat.

Jucător sud-african la Dinamo

Mijlocaşul May Sphiwe Mahlangu (27 de ani) din Africa de Sud, care a evoluat ultima dată în Belgia, la Sint-Truiden, a semnat un contract cu FC Dinamo Bucureşti, a anunţat conducerea clubului. Internaţional al Africii de Sud, cu două goluri în 16 partide pentru echipa naţională, May Sphiwe Mahlangu şi-a început cariera europeană în Suedia la IFK Hässleholm (2008-2009) şi a mai evoluat pentru Helsingborg (2009-2013), IFK Göteborg (2014), Konyaspor (2014-2015) şi Sint-Truiden (2015-2016). Noul jucător al echipei "alb-roşii" a caştigat cinci trofee în cariera sa: titlul de campion al Suediei (2011), Cupa Suediei (2010, 2011) şi Supercupa Suediei (2011, 2012), toate cu Helsinborg.

Belarus, tot Belarus

Un oficial din delegaţia Belarusului a fost suspendat de la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, după ce, la festivitatea de deschidere, a fluturat steagul Rusiei, ţară interzisă la această competiţie din cauza dopajului organizat. În schimb, iniţiativa a fost salutată de autorităţile din Rusia. "Un erou a apărut astăzi printre noi. Este o persoană care a arătat solidaritate cu oamenii ruşinos trataţi în mod inuman, fiindu-le interzisă participarea la Jocurile Paralimpice", a declarat Maria Zaharova, purtător de cuvant al Ministerului rus al Afacerilor Externe. "Nu pot decat să-i mulţumesc colegului din Belarus", a spus preşedintele Comitetului paralimpic rus. Oficialul, identificat de mass-media rusă ca fiind Andrei Fomokin, a fost sancţionat pentru că a încălcat regulamentul Comitetului Paralimpic Internaţional (IPC), care interzice orice gest cu conotaţii politice.

Handbalistele ploieştene se taraie în Feroe

Echipa de handbal feminin CSM Ploieşti va face deplasarea în Insulele Feroe pentru meciul cu HC Neistin din turul I al Cupei EHF, graţie unui sponsor care a dorit să rămană anonim, jucătoarele refuzand pană joi plecarea din cauza restanţelor salariale de patru luni.  Doar antrenorii şi zece jucătoare au mai rămas la CSM Ploieşti după exodul celorlalte handbaliste la alte formaţii, ca urmare a neplăţii salariilor în ultimele patru luni. Clubul a anunţat, ieri, că primarul ploieştean Adrian Dobre a găsit un sponsor pentru acoperirea cheltuielilor cu deplasarea în Insulele Feroe.  Lotul pe care antrenorii Neven Hrupec şi Daniel Gheorghe vor conta în partida de sambătă este format din doar opt jucătoare.

Pariuri ilegale la US Open?

Meciul dintre sportivele Vitalia Diatcenko (Rusia) şi Timea Bacsinszky (Elveţia), din primul tur al US Open, face obiectul unei anchete a Tennis Integrity Unit (TIU), după ce s-a semnalat un volum neobişnuit de pariuri legate de acest joc. "O alertă de acest tip a agenţiilor de pariuri nu este automat sinonimă cu corupţia. Există multe elemente care pot  explica un volum anormal ridicat de pariuri, cum ar fi o evaluare proastă, starea jucătoarelor, condiţiile de joc...", a precizat TIU într-un comunicat. Sportiva elveţiană Timea Bacsinszky a caştigat meciul cu Diatcenko, în 30 august, scor 6-1, 6-1.

Lochte, suspendat pe zece luni

Înotătorul Ryan Lochte a fost suspendat zece luni de Comitetul Olimpic American şi USA Swimming ca urmare a scandalului de la Jocurile Olimpice de la Rio, scrie presa americană. USA Today şi TMZ au fost primele site-uri care au publicat informaţia, citand surse sub acoperirea anonimatului. Potrivit USA Today, şi ceilalţi trei înotători implicaţi în scandal au fost suspendaţi, însă pe perioade mai mici. Înotătorii Ryan Lochte şi James Feigen au declarat că ei şi alţi doi colegi americani, Gunnar Bentz şi Jack Conger, au fost jefuiţi, la 14 august, la Rio de Janeiro, de bărbaţi înarmaţi în timp ce se întorceau cu un taxi în Satul Olimpic, după o petrecere. Însă ancheta în acest caz a scos la iveală că nu a existat niciun jaf armat, cei patru vandalizand o benzinărie şi fiind obligaţi să plătească pagubele produse. După acest incident, Lochte a fost suspendat de Comitetul Olimpic American şi de Federaţia Americană de Nataţie.

S-a programat revanşa Kliciko – Fury

Meciul revanşă dintre pugilistul britanic Tyson Fury şi ucraineanul Vladimir Kliciko, amanat din cauza unei accidentări pe care a suferit-o englezul, va avea loc la 29 octombrie. Partida se va disputa la Manchester. "În cele din urmă meciul s-a stabilit. Voi remedia greşelile mele la 29 octombrie. Ne vedem acolo", a scris Kliciko pe Twitter. La 24 iunie, Tyson Fury, în varstă de 27 de ani, anunţa amanarea meciului cu Klicko din cauza unei entorse la gleznă. Fury şi Kliciko ar fi trebuit să boxeze la 9 iulie. Vladimir Kliciko, în varstă de 40 de ani, a fost învins de Tyson Fury, în noiembrie 2015, la Düsseldorf, şi a pierdut atunci centurile WBA, IBF şi WBO la categoria grea. În contractul pentru primul meci este inclusă şi o clauză referitoare la încă o confruntare între cei doi sportivi. Kliciko, pugilist care deţinea cel puţin un titlu mondial în ultimii nouă ani, a înregistrat în noiembrie prima înfrangere în ultimii 11 ani.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.