Sport

”Mausolee pe bicicletă” susţine Campania ”Brâncuşi e al meu!”

Mihaela Vlădescu
29 aug 2016 678 vizualizări
Cea de-a doua ediţie a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” va avea loc pe 17 septembrie 2016 cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Vrancea sprijină, prin realizarea evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”, campania ”Brâncuşi este al meu”. Reprezentanţii instituţiei vrancene propun astfel ca toţi cei care se vor înscrie la cea de-a doua ediţie a traseului cultural ”Mausolee pe Bicicletă” să pedaleze pentru susţinerea patrimoniului romanesc, pentru ca opera lui Brâncuşi ”Cuminţenia Pământului”, unică la nivel mondial, să rămână a românilor. Astfel, vrancenii care doresc să pedaleze în cadrul acestui eveniment sunt invitaţi să se înscrie până la data de 12 septembrie 2016, ora 18:00, trimiţând un email la adresa monumenteinvrancea@gmail.com. Toţi participanţii care vor face o donaţie minimă de 25 de lei vor primi un kit de participant care constă într-un calendar 2017, o cană şi un suport de cană, care vor conţine logo-ul evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”. „Înscrierea participanţilor la eveniment nu este condiţionată de donaţia către Cuminţenia Pământului, însă cei care doresc să facă această donaţie pot afla toate datele necesare pe site-ul www.brancusiealmeu.ro/informatii-donatii”, se arată într-o informare de presă a Direcţiei pentru Cultură Vrancea. Cea de-a doua ediţie a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă” va avea loc pe 17 septembrie 2016 cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, scopul acestuia fiind de popularizare în rândul comunităţii de biciclişti a mausoleelor eroilor neamului din judeţul Vrancea şi patrimoniul imaterial local din comuna Soveja. Traseul care va fi parcurs are 120 km dus-întors, pe acesta realizandu-se pauze de hidratare, participanţii urmând să primească gratuit fructe, apă şi ciocolată. La Mausoleul Eroilor Soveja bicicliştii vor fi întâmpinaţi de artiştii Ansamblului „Ţara Vrancei”, care vor susţine un mic spectacol artistic cu cântece culese din folclorul local. La Soveja participanţii vor putea admira şi o colecţie tradiţional-fusion fashion realizată de un designer local. La Focşani participanţii vor primi diplome şi materiale de promovare. Evenimentul este organizat de Direcţia pentru Cultură Vrancea, în parteneriat cu Asociaţia ”VeloPower”. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.