Sport

Toreadorul gheţii

Ziarul de Vrancea
29 ian 2016 1230 vizualizări
Pentru a patra oară consecutiv, Javier Fernandez devine campion european la patinaj artistic Spaniolul Javier Fernandez a caştigat cea de-a patra sa medalie de aur consecutivă la Campionatele Europene de patinaj artistic, după ce a dominat şi programul liber din cadrul concursului masculin, desfăşurat joi seara la Bratislava.

Campionul mondial en titre, în varstă de 24 ani, s-a impus un un total de 302,77 puncte, devansandu-i clar, cu peste 60 de puncte, pe israelianul Alexei Bychenko, medaliat cu argint (242,56 puncte), şi pe rusul Maksim Kovtun, care a ocupat treapta a treia a podiumului (242,21 puncte).  Fernandez a devenit, cu această ocazie, primul patinator din ultimii patru decenii care s-a impus pentru al patrulea an la rand la campionatele continentale şi, totodată, al doilea performer din istorie, după ce a depăşit, pentru prima oară în cariera sa, bariera de 300 puncte la total. Patinatorul iberic reuşise miercuri, tot în premieră, să obţină peste 100 puncte în programul scurt (102,54 puncte), realizand două sărituri cvadruple, cele mai dificile din punct de vedere tehnic, pe care puţini patinatori din lume sunt capabili să le efectueze.

Joi, reprezentantul Spaniei a evoluat în programul liber pe o melodie interpretată de Frank Sinatra, "Guys and dolls, program  care a cuprins şi trei cuadruple clasandu-se pe prima poziţie, cu 200,23 puncte, urmat de francezul Florent Amodio (162,68 puncte) şi rusul Mihail Koliada (159 puncte).

Javier Fernandez a intrat, astfel, în istoria Campionatelor Europene de patinaj artistic, o competiţie cu o vechime de 125 de ani, a cărei primă ediţie s-a desfăşurat în anul 1981, la Hamburg (Germania).  El a reuşit să-şi treacă numele şi cartea de aur a sportului spaniol, după ce a devenit primul patinator din ţara sa a cucerit titlul european, în 2013, iar apoi pe cel mondial, doi ani mai tarziu. în 2018, la Pyeonchang (Coreea de Sud), Javier Fernandez speră să-şi treacă în palmares şi singurul titlu care îi lipseşte deocamdată, cel de campion olimpic.

în concursul de dans al Europenelor de la Bratislava, după programul scurt conduce perechea italian Anna Cappellini/Luca Lanotte (Italia), cu 72,31 puncte, urmată de cuplurile Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron (Franţa) - 70,74 puncte şi Ekaterina Bobrova/Dmitri Soloviev (Rusia) - 68,71.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
matematica, acum 3010 zile, 6 ore, 29 minute, 52 secunde
Prima editie in 1981 si vechimea competitiei 125 ani?????
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.