Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Chiţu se întoarce la Viitorul

Ziarul de Vrancea
22 mai 2015 658 vizualizări
Antrenorul Gheorghe Hagi a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, transferul lui Aurelian Chiţu, jucător care se întoarce la FC Viitorul după doi ani, timp în care a mai evoluat la Valenciennes, PAS Giannina şi ultima oară, la Astra Giurgiu.

"L-am luat înapoi, pentru că, bineînţeles, numai noi putem să îl refacem. E un jucător important, e bine pentru club. A fost dorinţa lui să vină. E un lucru bun, aveam nevoie de viteză în atac şi de un jucător de tipul lui", a spus Hagi despre jucătorul care va evolua pentru FC Viitorul din sezonul următor. Tehnicianul a adăugat că gruparea pe care o conduce va mai face achiziţii în vară, dar numai jucători care să poată evolua titulari.

Crimeea îşi face campionat

Peninsula Crimeea, teritoriul anexat de Rusia în luna martie 2015, va avea propria ligă de fotbal începand din luna august, a anunţat Federaţia regională de fotbal din Crimeea, citată de agenţia EFE.  "Am continuat negocierile cu UEFA. Ne-au dat acordul pentru organizarea campionatului Crimeei", a asigurat Gheorghi Iliakov, purtătorul de cuvant al Federaţiei din Crimeea, citat de agenţia Interfax. Acesta a adăugat că liga din Crimeea va conta pe opt echipe profesioniste, unele dintre ele care au evoluat pană de curand în campionatul Ucrainei.  Toate detaliile vor fi finalizate cu ocazia vizitei unei comisii a UEFA în Crimeea, programată în luna iunie, care va inspecta stadioanele şi infrastructurile sportive din peninsulă.  În ceea ce priveşte posibilitatea ca echipele din Crimeea să poată participa la competiţiile europene, Iliakov consideră că este puţin probabil în acest moment.  Imediat după anexarea Crimeei, Rusia a inclus cluburile din această regiune în campionatul său naţional, dar s-a văzut nevoită să le excludă ulterior, din cauza opoziţiei UEFA.

 Mourinho, laureat în Premier League

Tehnicianul echipei Chelsea, José Mourinho, a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului din campionatul Angliei. Antrenorul portughez a condus echipa Chelsea la primul titlu după cinci ani. El a primit acest trofeu pentru a treia oară, după cele din 2004-2005 şi 2005-2006. Mourinho i-a devansat pe Ronald Koeman (Southampton), Garry Monk (Swansea), Nigel Pearson (Leicester City) şi Arsène Wenger (Arsenal).

Vine CR 7 la Paris?

Cotidianul Marca a anunţat, ieri, că Paris Sain-Germain ar fi oferit grupării Real Madrid suma de 125 de milioane de euro pentru achiziţionarea jucătorului portughez Cristiano Ronaldo. Potrivit sursei citate, Ronaldo este nemulţumit de faptul că nu a caştigat mai multe trofee la Real şi este încantat de posibilitatea unei noi provocări la Paris Saint-Germain. Cristiano Ronaldo a fost achiziţionat de Real Madrid de la Manchester United în 2009 pentru 96 de milioane de euro.


Titlul belgian, la Gent

Echipa de fotbal KAA Gent a devenit campioană a Belgiei pentru prima oară în istoria sa, după victoria cu 2-0 înregistrată în faţa formaţiei Standard Liège, într-un meci din cea de noua şi penultima etapă a playoff-ului, disputat joi seara.
Golurile învingătorilor au fost marcate de Sven Kums (min. 18) şi Rami Gershon (min. 36), gruparea pregătită de belgianul Hein Vanhaezebrouck ratand şi o lovitură de la 11 metri în minutul 50, prin Renato Neto. Clubul din oraşul Gent (sau Gand în franceză) a fost fondat în urmă cu 115 ani şi nu a reuşit să caştige niciodată pană acum titlul naţional, cea mai bună performanţă înregistrată pană în prezent fiind un sfert de finală în Cupa UEFA, în 1992. Cu o etapă înainte de finalul primei ligi belgiene (Pro-League), KAA Gent are un avans insurmontabil de cinci puncte faţă de actuala ocupantă a locului secund, FC Bruges.

Echipa ideală în NBA

Baschetbalistul echipei Golden State Warriors, Stephen Curry, desemnat la începutul luni cel mai bun jucător din sezonul regulat al NBA, a fost inclus în echipa ideală a ligii profesioniste nord-americane, a anunţat, ieri, conducerea competiţiei. Jucătorul LeBron James (Cleveland Cavaliers) face şi el parte din această echipă pentru a noua oară în 12 ani de carieră şi i-a egalat într-un clasament pe foştii baschetbalişti Larry Bird, Oscar Robertson şi Magic Johnson. Echipa ideală a acestui sezon în NBA este următoarea: Stephen Curry (Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Marc Gasol (Memphis Griezzlies).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.