Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Secunzii trec la practica în producţie

Ziarul de Vrancea
17 feb 2015 527 vizualizări
Antrenorii secunzi ai echipei naţionale a Romaniei, Ionuţ Badea, Daniel Isăilă şi Viorel Moldovan, precum şi selecţionerul reprezentativei de tineret, Cristian Dulca, vor participa luna aceasta la antrenamentele unor formaţii europene, a anunţat, ieri, site-ul oficial al FRF

În perioada 20 februarie - 2 martie, Ionuţ Badea se va afla la Londra, unde va participa la antrenamentele echipei Chelsea (formaţie pregătită de José Mourinho), în perioada 28 februarie - 9 martie, Daniel Isăilă şi Cristian Dulca vor asista la pregătirile formaţiei Atletico Madrid (Diego Simeone), iar între 26 februarie şi 8 martie, Viorel Moldovan va participa la sesiunile de antrenament ale clubului Arsenal Londra (Arsene Wenger).
Programul de colaborare tehnică pe care FRF îl organizează în 2015 cu mari cluburi din Europa a fost inaugurat de selecţionerul Anghel Iordănescu, invitat în perioada 10-19 ianuarie la antrenamentele şi jocurile echipei Real Madrid.

Latovlevici va părăsi Steaua

Fundaşul stanga Iasmin Latovlevici nu doreşte să îşi prelungească înţelegerea scadentă în vară cu Steaua, el urmand să părăsească echipa la finalul sezonului, a anunţat, luni, preşedintele CA, Valeriu Argăsală, care a precizat că va negocia în schimb cu Andrei Prepeliţă şi Giedrius Arlauskis. "Latovlevici nu mai vrea să prelungească, dovadă e că şi postul de fundaş stanga a fost acoperit prin aducerea lui Guilherme. Cu Prepeliţă şi Arlauskis urmează să discutăm", a spus Argăseală. Valeriu Argăseală a precizat că fundaşul central Gabriel Tamaş, transferat în această iarnă, va efectua în această săptămană un nou control medical în Bucureşti şi rezultatul va stabili cand jucătorul va fi apt de joc. "Tamaş va merge în această săptămană la spital, unde i se va face evaluarea. I se va da certificatul de bun de joc sau o să fie ţinut mai departe una sau două săptămani", a afirmat Argăseală despre jucătorul care a fost transferat de Steaua cand se afla în perioada de recuperare după o ruptură de ligamente.

Bogdan înscrie, antrenorul se schimbă

Atacantul Bogdan Stancu a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Gençlerbirligi, a pierdut-o pe teren propriu, scor 1-2 (1-1), cu formaţia Eskişehirspor, în etapa a XX-a a campionatului turc, informează site-ul oficial al UEFA. Stancu, care a jucat pană în minutul 69, a deschis scorul în minutul 7.  Golurile învingătorilor au fost marcate de Toko şi Funes Mori. În urma acestei înfrangeri, Genclerbirligi a rămas pe locul 12, cu 22 de puncte. După acest meci, tehnicianul Irfan Buz a fost demis de la conducerea grupării din Ankara, fiind înlocuit cu Mesüt Bakkal, care a mai antrenat echipa din Ankara în perioadele 2005-2007 şi 2008-2009. Ultima dată, el s-a aflat, pană în octombrie 2014, la conducerea tehnică a echipei lui Ciprian Marica și Gabriel Torje, Konyaspor.

Careul complet în FA Cup

Echipa Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Angliei, după ce a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 3-1 (0-0), formaţia Preston North End, din liga a treia, în optimile competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Ander Herrera ('65), Fellaini ('73) şi Rooney ( '87 – penalty), gazdele deschizand scorul în min. 47 prin Laird. Meciul de la Preston a fost ultimul din optimile Cupei Angliei, programul sferturilor fiind Manchester United - Arsenal Londra, Aston Villa - West Bromwich Albion, FC Liverpool - Blackburn Rovers (liga a doua), Bradford City (liga a treia) - Reading (liga a doua).

Ai noştri tineri din Italia

Mijlocaşul Sergiu Suciu a fost eliminat în partida pe care echipa sa, Crotone, a terminat-o la egalitate, luni, în deplasare, scor 1-1 (1-0), în faţa formaţiei Catania, în etapa a XXVI-a a ligii a doua din Italia, informează Gazzetta dello Sport. Suciu, care a fost titular, a fost eliminat în minutul 90, după ce a văzut al doilea cartonaş galben. Tot la Crotone, fundaşul Mihai Bălaşa a jucat tot meciul, în timp ce mijlocaşul Adrian Stoian a fost schimbat în minutul 70. Oaspeţii au deschis scorul prin Torregrossa, în minutul 4, gazdele reuşind egalarea prin Lucas Castro, în minutul 90^2. În urma acestei remize, Crotone a rămas pe ultimul loc în clasament, cu 25 de puncte.

Bellu a sărbătorit prin muncă

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică a Romaniei, Octavian Bellu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, la împlinirea a 64 de ani, că îşi serbează ziua de naştere prin muncă. "Astăzi e o zi plină, chiar dacă e ziua mea de naştere. Avem antrenamentul obişnuit cu fetele, iar după-amiază plecăm la Viena, cu cateva dintre ele, pentru un control medical. Vreau să fiu sigur că e totul în regulă cu ele înainte să intrăm tare în pregătire, pentru a nu ne trezi în prag de competiţii sau chiar în timpul lor cu probleme. Aşa că, sărbătoresc prin muncă", a spus Octavian Bellu. Antrenorul lotului feminin a mai spus că va fi timp şi pentru o petrecere de ziua sa, dar că astăzi doar va "ciocni un pahar cu şampanie în avion spre Viena". Octavian Bellu a împlinit ieri varsta de 64 de ani.

Abidal s-a angajat la “Oly”

Fostul fundaş francez Eric Abidal, care s-a retras din activitate în decembrie 2014, a acceptat funcţia de director de marketing la clubul grec Olympiakos Pireu, a anunţat L'Equipe. Abidal, în varstă de 35 de ani, a acceptat oferta elenilor, după ce a refuzat o propunere venită din partea grupării spaniole FC Barcelona. "Olympiakos mi-a propus să mă ocup de marketing, de sponsorizare, de stagiile de pregătire şi de academia clubului. Este tot ce mi-am dorit, deoarece această muncă nu îmi ocupă 24 de ore din 24. Am stabilit că voi fi patru zile pe lună la Atena", a declarat Abidal. Fostul internaţional francez a spus că a refuzat oferta Barcelonei, deoarece îi ocupa prea mult timp. Eric Abidal, care a fost operat în data de 10 aprilie 2011 pentru înlăturarea unei tumori la ficat, iar în aprilie 2012 a fost supus unui transplant de ficat, a evoluat în cariera sa la formaţiile AS Monaco, OSC Lille, Olympique Lyon, FC Barcelona şi Olympiakos Pireu.

Accident cu consecinţe tragice

Fundaşul uruguayan al echipei venezuelene Estudiantes Merida, Carlos de Castro, a decedat, luni seară, în urma rănilor grave suferite la 31 ianuarie, în accidentul în care a fost implicat autocarul formaţiei, informează Gazzetta dello Sport.  Autocarul echipei Estudiantes Merida a fost implicat într-un grav accident rutier la 31 ianuarie, în timp ce transporta delegaţia formaţiei pentru meciul cu Deportivo Lara, din etapa a IV-a a campionatului din Venezuela. De Castro (35 de ani), care evolua la Estudiantes Merida din 2011, a fost transportat de urgenţă la spital şi a fost operat de dublă fractură cervicală. Starea de sănătate a fotbalistului s-a înrăutăţit luni dimineaţă, iar seara acesta a decedat. După accidentul din 31 ianuarie, Estudiantes Merida şi-a amanat următoarele două meciuri din campionat.

Căpitan nejucător nou la austrieci

Fostul tenisman Stefan Koubek, în varstă de 38 de ani, a fost numit în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Austriei, a anunţat, ieri, L'Equipe. Koubek, retras din activitate în 2011, îl va înlocui pe Clemens Trimmel. Stefan Koubek, care a ocupat locul 20 ATP în martie 2000, a caştigat trei turnee în cariera sa (Atlanta - 1999, Delray Beach - 2000 şi Doha - 2003) şi a ajuns în sferturi de finală la Australian Open în 2002. Austria va întalni, în deplasare, echipa Suediei (6-8 martie), în primul tur al Grupei I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis, fază în care evoluează şi Romania, la Sibiu, împotriva Israelului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.