Sport

Judoka s-au întrecut la Memorialul “Aurel Cîmpeanu”. Cutremurul zgâltâit festivitatea de premiere

Dan Chiriac
23 nov 2014 1919 vizualizări
Alina Dumitru, campioana olimpică la judo, a venit la Focşani împreună cu cei trei copii de la clubul Steaua u Adrian Croitoru a vorbit despre problemele acestui sport în ţară

Memorialul “Aurel Cîmpeanu” la judo s-a dovedit a fi o reuşită. Ajunsă la ediţia a 12-a, întrecerea a adunat la start aproape 400 de sportivi din 35 de cluburi din ţara noastră şi alte trei ţări: Moldova, Bosnia şi Bulgaria. Sâmbătă, sportivii înscrişi la start s-au întrecut pentru premiile puse în joc. Totul a decurs “ca la carte” până aproape de final. Cutremurul de sâmbătă seara s-a produs chiar în momentul în care se făceau ultimele festivităţi de premiere. Copiii, antrenorii şi părinţii au ştiut să treacă cu bine peste acest moment şi au concluzionat că întrecerea a fost reuşită. De altfel, pentru un sport ce vine din Japonia, un cutremur nu ar trebui să fie o mare problemă! Turneul a fost organizat în memoria unui maestru al judo-ului vrâncean şi românesc - antrenorul Aurel Câmpeanu. Aceasta a fost unul dintre cei trei pioneri ai judo-ului vrâncean, începând activitatea la Focşani în 1969.

Marius Ulmeteanu, cel care a făcut posibilă desfăşurarea ediţiei a 12-a

”A fost un om deosebit. Aurel Cîmpeanu a fost antrenorul multora dintre cei care sunt în judo-ul actual. Firma noastră se află la a treia ediţie la care s-a implicat în organizare şi, alături de alţi sponsori, am reuşit să aducem foarte mulţi sportivi. Am avut ocazia să-l cunosc pe Aurel Cîmpeanu pentru că majoritatea celor care sunt angajaţi ai firmei mele au făcut judo cu acesta”, ne-a spus Marius Ulmeteanu, patronul firmei UMO-Serv. Memorialul a fost organizat ca şi în ultimii ani de compania UMO Serv alături de sponsorii Artifex, Pandora Prod şi Grupul de Companii Premium Porc, beneficiind şi de sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Asociaţiei Judeţeane de Judo, CS Ju-San, CS Unirea şi ACS Nidan.

Alina Dumitru vrea un copil

Printre invitaţii speciali ai organizatorilor a fost campioana olimpică Alina Dumitru, multiplă medaliată la campionatele europene şi mondiale de judo. “Este o onoare să fiu prezentă la acest concurs împreună cu cei trei copii de la clubul Steaua. Îmi doresc să am o activitate cât mai lungă ca antrenoare la clubul din capitală, iar pe plan personal, după ce m-am căsătorit, să am şi un copil. Ştiu că la Focşani există judoka de înaltă clasă, care pot face saltul spre sportul de performanţă. Este un concurs foarte puternic şi sperăm să obţinem rezultate cât mai bune”, ne-a spus Alina Dumitru. La memorial a fost prezent şi Adrian Croitoru, unul dintre cei mai medaliaţi judoka pe care Vrancea i-a oferit acestei arte.

Adrian Croitoru, unul dintre cei mai buni judoka pe care i-a avut Focşaniul, s-a fotografiat alături de familia Burlan, trei generaţii de judoka. Cel mai mic, Dejan, a început judo în urmă cu două luni

În prezent sunt comisar şef în cadrul MAI şi mă ocup de destinele clubului Dinamo Braşov. Avem şapte secţii, printre care şi judo. Din păcate, în acest moment, sunt unii care consideră că judo se face doar la nivel de copii şi juniori, iar saltul la seniori îl fac prea puţini. Este adevărat însă că de la vârsta de 18 ani, mulţi dintre judoka nu au unde să evolueze, în condiţiile în care nu există cluburi care să ofere ceva. Înainte erau cluburi de judo în multe oraşe din ţară, iar sportivii salariaţi. Acum, cei care practică sportul preferă să se angajeze, pentru un salariu sigur şi nu mai au timpul necesar să vină şi la antrenamente. Mulţumesc organizatorilor că m-au invitat la acest memorial şi sunt onorat că m-am putut întoarce în oraşul unde am început judo-ul de performanţă”, ne-a spus Adrian Croitoru.

Viorel Burlan

Atmosfera de competiţie şi de fair-play specifică judo-ului a fost completată artistic de un mini-recital Alexandra Ungureanu & CRUSH. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
Bogdan, acum 3438 zile, 5 ore, 54 minute, 17 secunde
Totul a foarte frumos si foarte bine organizat. Copiii erau plini de emotie, atat datorita competitiei cat si a prezentei vedetelor judo-ului romanesc. Bravo!
Cornel, acum 3438 zile, 9 ore, 52 minute, 3 secunde
Felicitari antrenorilor nostri, pentru valorile pe care le ofera judo-ului romanesc.Felicitari organizatorului si sponsorilor pentru aceasta initiativa!!
un cetatean, acum 3439 zile, 4 ore, 59 minute, 10 secunde
Un eveniment cu adevarat memorabil din toate punctele de vedere. Vin de cativa ani la acest memorial si pot spune ca se vede progresul de la an la an, insa anul acesta ati facut un salt citeste integral
vali, acum 3439 zile, 21 ore, 3 minute, 41 secunde
Acesti mari sportivi au venit la Focsani,facand cinste orasului nostru si celui care a fost antrenorul Aurel Cimpeanu! Respect tuturor.
vali, acum 3439 zile, 21 ore, 9 minute, 12 secunde
Acesti mari campioni au venit la Focsani,facand cinste antrenorului Aurel Campeanu si competitiei din orasul nostru! Respect tuturor.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.