Sport

Doi şahişti vrânceni s-au calificat la turneul final la "Vreau să fiu maestru"

Dan Chiriac
21 oct 2014 835 vizualizări
La faza finală, din judeţul nostru s-au calificat surorile Ana Maria şi Alexandra Ioana Banciu.

Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Şah au desfăşurat în zilele de 18 şi 19 octombrie 2014 a doua etapă zonală a proiectului "Vreau să fiu mare maestru!". Prima etapă (locală) s-a desfăşurat în perioada 1 septembrie – 16 octombrie 2014 în fiecare judeţ prin colaborarea Direcţiilor Judeţene de Sport şi Tineret, Asociaţiilor Judeţene de Şah, Inspectoratelor Şcolare Judeţene, principalelor cluburi sportive cu secţii de şah şi a Palatelor Copiilor. În Vrancea, prima etapă a fost condusă de Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007 în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Vrancea, Asociaţia Judeţeană de Şah Vrancea şi Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga" Focşani. La această acţiune, sub conducerea lui Aurelian Grigore şi Mihai Strîmbu au participat: Emilian-Paul Ioniţă, Sandu Gurguiatu, Anton Soare, Marius Arghirescu, sprijiniţi de Lucica Dulcescu, Elena Apopei, Doina Popovici, Olimpia Danciu, Marian Drăgan, care au verificat mai mulţi copii şi pe cei mai buni i-a selecţionat în vederea participării la etapa a doua, cea zonală. A doua etapă (zonală) s-a desfăşurat sâmbătă, 18 octombrie, (la unele zone) sau duminică 19 octombrie (la alte zone, printre care şi cea a de la Galaţi, unde au jucat şahiştii vrânceni. Faza naţională, la care vor participa şahiştii calificaţi la etapa zonală, se va desfăşura în luna noiembrie la Călimăneşti – Căciulata. La această etapă din judeţul nostru s-au calificat surorile Ana Maria şi Alexandra Ioana Banciu.

Cum s-au comportat şahiştii noştri la Galaţi

La faza de zonă au luat parte următorii sportivi vrânceni: băieţi până la 8 ani: Baciu Mihnea-Iustin, Şimon Cristian-Eduard, Vizitiu Vlad-Georgian, Pintilie Sebastian-Matei şi Potlog Sebastian-Mihail; băieţi până la 10 ani: Dănilă Ştefan; băieţi până la 12 ani: Cristea Aurelian-Gabriel; fete până la 12 ani: Banciu Ana-Maria şi Banciu Alexandra-Ioana. În afara acestora au mai fost selecţionaţi, dar din diferite motive nu au putut participa Vlad Ivan, Teodora Avădăni, Ioniţă Carmen-Nicola, Ioniţă Georgică, Dorobăţ Alexandru, Măimăscu Ştefan. Toţi participanţii au avut o prestaţie bună şi foarte bună. Ca rezultat în sine, cea mai bună reuşită a avut-o Banciu Ana-Maria, câştigătoarea turneului la fete 12 ani, urmată pe locul al II-lea de sora ei Banciu Alexandra-Ioana. Ca rezultate comparative cu ratingul şi categoriile sportive ale adversarilor, se cuvine o remarcă specială pentru Baciu Mihnea-Iustin (locul al III-lea la băieţi 8 ani), Dănilă Ştefan (locul al IV-lea la băieţi 10 ani) sau Şimon Cristian-Eduard (clasat la egalitate de puncte cu alţi cinci şahişti mai bine cotaţi şi mult mai experimentaţi pe locurile IV – IX din 50 de participanţi la băieţi 8 ani). Aceşti trei şahişti au făcut probabil cele mai mari progrese în ultimul timp, mai ales Cristi Şimon. Sunt de remarcat şi Potlog Sebastian-Mihail, de numai 6 ani, mezinul echipei, şi Pintilie Sebastian-Matei care este ultimul venit în familia C.S.M. Focşani 2007. Acesta este debutant într-un turneu în deplasare. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ani, acum 3474 zile, 18 ore, 47 minute, 59 secunde
Bravo, copii! Felicitari antrenorilor devotati! aceasta inseamna munca sustinuta si seriozitate! Sa o tineti tot asa!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.