Sport

Iancu s-a rupt pentru trei luni

Ziarul de Vrancea
19 oct 2014 988 vizualizări
FC Steaua a anunţat, sambătă, pe site-ul oficial, că fotbalistul Gabriel Iancu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la genunchiul drept, perioada de recuperare estimată fiind de trei luni.

Gabriel Iancu a acuzat dureri la nivelul genunchiului drept zilele trecute, după revenirea de la naţionala de tineret, diagnosticul stabilit fiind de ruptură de corn posterior - menisc intern. "Iancu a fost supus, sambătă, 18 octombrie, unei intervenţii chirugicale artroscopice efectuată de către Dr. Ionuţ Codorean şi Dr. Flavian Aramitu, prin care s-a practicat sutura cu două ancore a rupturii prin clivaj a cornului posterior al meniscului intern. Operaţia a fost un succes, iar în perioada următoare, jucătorul va efectua o infiltraţie cu PRP. Perioada de recuperare după această intervenţie chirurgicală va fi de aproximativ trei luni", se arată pe site-ul grupării bucureştene.

Lupii ciuguliţi de “şoimi”

Selecţionata Lupii Bucureşti a fost învinsă, vineri, în deplasare, cu scorul de 19-43, de echipa Newcastle Falcons, în prima etapă a European Rugby Challenge Cup. Punctele gazdelor au fost reuşite de Will Witty - un eseu, Lee Smith - un eseu, o transformare, Chris Harris - un eseu, Mark Wilson - un eseu, Tom Penny - două eseuri, David Nelson - un eseu, Rory Clegg - trei transformări. Pentru Lupii Bucureşti au punctat Florin Ioniţă - un eseu, Ionuţ Botezatu - două eseuri, Luke Samoa - două transformări. Echipa Lupii Bucureşti are programat următorul meci în data de 25 octombrie, pe terenpropriu, cu Stade Français Paris.

Glumă de gentleman rus

WTA l-a amendat cu 25.000 de dolari pe preşedintele federaţiei ruse de tenis Şamil Tarpişev pentru declaraţii "insultătoare" la adresa surorilor Venus şi Serena Williams. "Declaraţiile lui şamil Tarpişev la televiziunea rusă referitoare la două dintre cele mai mari sportive din istoria tenisului feminin sunt insultătoare, degradante şi nu-şi au locul în sportul nostru", a declarat preşedintele WTA, Stacey Allaster. Într-un interviu recent la televiziunea rusă, Tarpişev a vorbit despre un meci în care "Maria Şarapova juca împotriva unuia dintre fraţii Williams". Pe langă amendă, Tarpişev a fost suspendat un an din circuit. WTA vrea să-l îndepărteze şi de la conducerea turneului Kremlin Cup de la Moscova. Allaster a spus că a primit o scrisoare de la Tarpişev în care acesta recunoaşte faptele, dar acest fapt nu înseamnă că nu trebuie să-şi ceară scuze surorilor Williams.

Haţegan fluieră în Liga Campionilor

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru meciul APOEL Nicosia - Paris Saint-Germain, care va avea loc, ieri, de la ora 21.45, în etapa a treia a grupei F a Ligii Campionilor, informează uefa.com. Ovidiu Haţegan va fi ajutat la cele două linii de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Asistenţi suplimentari vor fi Cristian Balaj şi Sebastian Colţescu, iar rezervă Radu Ghinguleac. Delegatul UEFA va fi belgianul Jean-François Crucke, iar observatori pentru arbitri a fost desemnat slovacul Jozef Marko.

Import din NBA la Asesoft

Campioana la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, a anunţat transferul jucătorului american Jarvis Hayes, care a evoluat timp de 7 sezoane în NBA. Potrivit anunţului de vineri seară al clubului prahovean, Hayes are 427 de prezenţe în NBA, la Washington Wizards, Detroit Pistons şi New Jersey Nets. În cariera profesionistă, americanul ce joacă pe poziţia de extremă, a evoluat şi la echipe din Turcia, Rusia, Israel şi Italia. Jarvis Hayes a semnat cu CSU Asesoft Ploieşti un contract valabil pe perioada în care campioana Romaniei va juca în Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului, care poate fi extins.  Ploieştenii au debutat în competiţie miercuri, cu o victorie în deplasare în faţa ruşilor de la Krasny Volgograd, scor 81-75 (43-36). Din grupa E, Conferinţa 2 a Eurocup, mai fac parte echipele Lietuvos Rytas Vilnius (Lituania), Banvit (Turcia), Partizan Belgrad (Serbia) şi Hapoel Ierusalim (Israel).

Walcott a revenit în iarbă

Atacantul Theo Walcott, grav accidentat în urmă cu nouă luni, a jucat din nou, vineri, el evoluand în primele 45 de minute ale meciului susţinut de echipa a doua a grupării Arsenal cu Blackburn. "Au fost nouă luni lungi şi grele. Mereu am vrut să dau ce e mai bun din mine şi nu m-am gandit la faulturi în joc. Sunt foarte mulţumit că am jucat din nou", a spus Walcott, în varstă de 25 de ani. Walcott a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior de la genunchiul stang în ianuarie. 

Paquiao a dat-o pe baschet

Pugilistul Manny Pacquiao, campion mondial la opt categorii şi deputat în Filipine, şi-a început, duminică, activitatea de baschetbalist, el jucand într-un meci al echipei Kia, caştigat în faţa formaţiei Blackwater cu scorul de 80-66, în campionatul filipinez. Pacquiao, care este şi antrenorul echipei Kia, nu a reuşit niciun punct în cele şapte minute în care s-a aflat pe teren. La 35 de ani, el a fost cel mai în varstă jucător de pe teren, dar şi cel mai scund, avand 1,69 metri înălţime. "Nu contează că eu personal nu am avut ocazii, important este că echipa a caştigat", a declarat Manny Pacquiao după meci. Pugilistul a fost ovaţionat de public, care striga la ceilalţi jucători de la Kia să îi paseze mingea lui Pacquiao. Manny Pacquiao (56 victorii, 5 înfrangeri şi două remize) urmează să-şi apere titlul WBO în noiembrie, în faţa americanului Chris Algieri, la Macao.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.