Sport

Calificare în bloc la US Open

Ziarul de Vrancea
27 aug 2014 492 vizualizări
Dacă Sorana Cîrstea a terminat rapid cu Heather Watson, Monica Niculescu s-a impus după trei ore în faţa Iaroslavei Şvedova Toate cele cinci sportive romance au terminat cu succes prima manşă a turneului de tenis US Open.

Alături de calificarea, un pic dificilă, a Simonei Halep în faţa tinerei americance Danielle Collins, marţi au obţinut accesul pentru turul II, Alexandra Dulgheru, Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu, toate în faţa unor adversare redutabile din prima “sută” a topului WTA. Trei dintre ele au jucat aseară sau în cursul nopţii cu adversare şi mai bune. Este vorba de Irina Begu, cu italianca Roberta Vinci (28 WTA), Alexandra Dulgheru cu puternica Maria Şarapova (6 WTA) şi Simona Halep cu Jana Cepelova (65 WTA).
Dintre evoluţiile fetelor noastre, sare în ochi maniera categorică în care Sorana Cîrstea a încheiat conturile cu britanica Heather Watson (46): 6-1, 6-1 în 50 de minute, în faţa unei adversare pe care n-a învins-o niciodată. O victorie în faţa englezoaicei nu-i mare lucru pentru o jucătoare cu pretenţiile Soranei, dar este îmbucurătoare fiindcă vine după o perioadă extrem de slabă a targoviştencei care a căzut peste 50 de locuri în clasament. De asemenea, Monica Niculescu s-a comportat exemplar în faţa jucătoarei kazahe Iaroslava Şvedova (50), care a încercat s-o intimideze pe romancă prin serviciile sale puternice şi jocul ei tipic de hard. Fără a abuza prea mult de obişnuitele slice-uri, Monica a obligat-o pe jucătoarea slavă să adune greşeli neforţate. Monica a servit pentru primul set la 5-4, apoi meciul s-a dus în tie-break-ul caştigat de Şvedova. În setul al doilea, Monica s-a impus cu 6-1, iar în decisiv, cele două s-au bătut în break-uri, pană cand serviciul romancei s-a îmbunătăţit şi a caştigat cu 7-5, meciul durand aproape trei ore. Cele două jucătoare amintite se vor confrunta cu alte adversare puternice: Monica va juca cu Barbora Zahlavova (Cehia), iar Sorana va avea în faţa fileului o jucătoare de top 10, canadianca Eugénie Bouchard (8 WTA). După acest meci vom putea spune dacă (pană nu demult) cea mai bună jucătoare romană a revenit pe drumul cel bun.
În altă ordine de idei, jucătoarele americane primite cu wild-card fac lucruri trăsnite: dacă Danielle Collins i-a luat Simonei un set, o altă puştoaică din USA, Catherine Bellis (de numai 15 ani), a reuşit eliminarea favoritei nr. 12, Dominika Cibulkova (Slovacia), scor 6-1, 4-6, 6-4. “Cici”, cum este alintată jucătoarea americană a realizat cea mai mare surpriză a turneului de pană acum, însă trebuie spus că de multă vreme, Cibulkova este departe de forma care a dus-o în finala de la Australian Open. O altă jucătoare de marcă eliminată este rusoaica Svetlana Kuzneţova (cap de serie nr. 20), învinsă cu 6-3, 2-6, 6-7 de Marina Erakovic (Noua Zeelandă)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.