Sport

Un campion a plecat dintre noi: Viorel Ion va fi înmormantat azi la Cimitirul Nordic

Dan Chiriac
20 aug 2014 6489 vizualizări
Sicriul cu trupul neînsufleţit al profesorului Viorel Ion a fost depus ieri dimineaţă în capela mortuară a Bisericii "Sfantul Pantelimon" din incinta Spitalului Judeţean Focşani.

Toată ziua de ieri, mulţi dintre cei care l-au cunoscut au trecut să-şi ia rămas bun de la cel care a fost Viorel Ion. Directorul DST Vrancea, Daniel Gongu, preşedintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, directorul LPS Focşani, Mihai Petruţ, colegii de la liceu, profesorii de sport, care i-au fost alături pe parcursul vieţii au aprins o lumanare şi au vărsat o lacrimă pentru cel care a fost profesorul Viorel Ion. Azi sute de oameni sunt aşteptaţi să ia parte la înmormantarea care va începe la orele 12.30. Viorel Ion îşi va dormi somnul de veci în Cimitirul Nordic, aşa cum ne-au precizat membrii familiei.  Viorel Ion a trecut în nefiinţă marţi dimineaţa dimineaţă, în jurul orelor 9.30. Din păcate, Viorel Ion a pierdut lupta cu cancerul, o boală nemiloasă, care îl măcina de ceva timp. Chiar dacă a luptat din răsputeri să învingă boala, Viorel Ion a decedat într-un salon al Spitalului Judeţean. (Dan CHIRIAC)


Lumea sportului îl plange pe Viorel Ion!

Viorel Ion, unul dintre cei mai cunoscuţi profesori de la Liceul cu Program Sportiv Focşani şi antrenor la secţia de rugby, a trecut în nefiinţă după ce s-a luptat doi ani cu o boală nemiloasă u cunoscut după porecla de “Chişcă”, antrenorul Viorel Ion a obţinut cu generaţiile de elevi un titlu naţional şi alte zece clasări pe podiumul naţional u acesta era director de dezvoltare în cadrul Federaţiei Romane de Rugby

Lumea sportului vrancean a fost şocată ieri după aflarea veştii că antrenorul Viorel Ion a murit. Chiar dacă problemele de sănătate ale acestuia erau cunoscute, toţi au sperat ca medicii şi divinitatea să facă o minune, iar profesorul Viorel Ion să învingă boala. Unul dintre cei mai importanţi antrenori din sportul vrancean, Viorel Ion, a trecut în nefiinţă ieri dimineaţă, în jurul orelor 9.30. Din păcate, Viorel Ion a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, care îl macina de mai bine de doi ani şi jumătate. Chiar dacă a luptat cu boala atat cat a putut, antrenorul echipei de rugby LPS Focşani a murit la Spitalul Judeţean. Secţia de rugby pierde al doilea om de mare valoare, după ce în octombrie 2004, Florin Mincă a fost răpus de o boală similară. În varstă de 54 de ani, Viorel Ion a reuşit în ultimii ani să aducă medalii naţionale pentru secţia de rugby. Un titlul naţional, dar şi alte zece clasări pe podium au demonstrat valoarea şcolii de rugby din Focşani. Fiica lui Viorel Ion a urmat cariera tatălui său, fiind jucătoare rugby. Viorel Ion a aflat de problemele de sănătate în decembrie 2012, dar a luptat non-stop pentru a învinge boala. A continuat să lucreze cu rugbiştii şi în primăvara anului 2013, dar şi în sezonul 2013/2014. A refuzat să stea departe de stadion şi a adus în 2014 trei medalii de argint pentru secţia de rugby, la Olimpiada Sportului Şcolar, la rugby în şapte, şi în finala Superligii naţionale de juniori. Generaţii întregi de sportivi îl plang acum pe cel care a format rugbişti, dar şi oameni.

 

Lumea sportului este şocată

Viorel Ion, alături de Florin Mincă, pe banca tehnică, la începutul anilor 2000. Din păcate, ambii au plecat în ceruri din  cauza unei boli nemiloase, la zece ani distanţă – poza minca


Viorel Ion, alături de Vica Minca şi fiul său, Alin, la comemorarea lui Florin Mincă. De acum, ambii antrenori vor rămane doar în amintirea celor din lumea sportului – poza comemorare

Mesajele de condoleanţe au curs ieri, toţi cei implicaţi în fenomenul sportiv fiind alături de familia îndoliată. “Am avut o colaborare deosebită, iar sportul vrancean a pierdut unul dintre cei mai importanţi oameni. Sincere condoleanţe”, a transmis Daniel Gongu, directorul DST Vrancea. Inspectorul şcolar Ionel Ambrosie a ţinut la randul său să-i transmită regretele. “Am pierdut un om de mare valoare!”, a spus inspectorul şcolar pentru educaţie fizică şi sport. Directorul Liceului cu Program Sportiv Focşani, Mihai Petruţ, finul lui Viorel Ion, profesorul Romică Păun, colegul de catedră a lui Viorel Ion, directorul CSM Focşani 2007, Marian Rădulescu, preşedintele AJF Vrancea, Dan Dumitru, dar şi directorul CSS Gimnastică Focşani, Florin Roşioru, au transmis întreaga compasiune familiei îndoliate. O parte dintre ei se va ocupa, alături de familie, de înmormantarea regretatului profesor. Director de dezvoltare în cadrul Federaţiei Romane de Rugby, Viorel Ion, va fi condus pe ultimul drum joi şi de reprezentanţii forului de la Bucureşti. Vicepreşedintele Victor Istrate sau fostul căpitan al echipei naţionale, Hari Dumitraş, un apropiat al lui Viorel Ion, vor participa la înmormantare. Nu este exclus ca preşedintele Federaţiei să fie alături de cel care şi-a dedicat întreaga viaţă sportului cu balonul oval.

Jucător, antrenor, medaliat!

Viorel Ion s-a născut pe 18 iulie 1960, la Bucureşti, dar cariera sa rugbistică s-a legat de oraşul de pe Milcov. A evoluat ca jucător la Hidrotehnica Focşani şi a făcut parte din formaţia de seniori care a promovat în Divizia A. Apoi, Viorel Ion a îmbrăţişat cariera de antrenor, la LPS Focşani, unde l-a avut coleg pe Florin Mincă. Din păcate, ambii dascăli ai rugbiştilor focşăneni nu mai sunt acum printre noi. Durerea este foarte mare, mai ales că ambii au fost răpuşi de o boală nemiloasă, care i-a “măcinat” o perioadă de timp. Cunoscut după porecla de “Chişcă”, antrenorul Viorel Ion a obţinut cu generaţiile de elevi un titlu naţional şi alte zece clasări pe podiumul naţional. Aproape nu a existat an ca genereraţia condusă de acesta să nu ajungă în una din finalele campionatului naţional. Viorel Ion are meritul de a se fi luptat pentru renovarea Stadionul Tineretului, acolo unde evoluau echipele de rugby. A avut grijă ca această bază sportivă să corespundă cerinţelor impuse de regulament. Unii chiar au sugerat că regretatul profesor merită să dea numele stadionului din bariera Mărăşeşti! Dacă acest lucru nu s-a întamplat în cazul stadionului din Sud, unde au existat propuneri gen Aristică Ghiţă sau Mişu Costea, sau a terenului de tenis, ce trebuia să se numească “George Bucuroiu”, poate măcar acum, consilierii locali din Focşani vor avea o asemenea iniţiativă.

Lacrimi şi durere!

Lumea sportului vrancean este marcată de cele întamplate. “Viorei Ion nu mai este. A trecut la cele veşnice. A plecat după o prea lungă şi prea grea suferinţă prin care îşi va fi ispăşit toate păcatele avute ca un om ce şi-a trăit cu intensitate viaţa în toată frumuseţea şi plinătatea sa. Creator al şcolii de rugby de la Focşani, profesorul şi pedagogul Viorel Ion a construit jucători şi echipe, caractere. Copiii veniţi la şcoala lui au plecat spre marea performanţă - sau spre viaţă, pur şi simplu - ca bărbaţi adevăraţi. A adus rugby-ului focşănean medalii naţionale, a dat rugby-ului romanesc, campioni, iar rugby-ului internaţional numeroşi jucători care au evoluat în campionate puternice onorand numele şi renumele celui care i-a format, profesorul Viorel Ion. A dat catorva sute de copii un scop în viaţă şi le-a arătat calea spre atingerea acestuia. Poate cel mai frumos omagiu pe care i l-au adus, cat a fost în viaţă, elevii săi au fost lacrimile care i-au inundat ochii căpitanului vicecampioanei U 19 a Romaniei din acest an, echipa Liceului cu Program Sportiv Focşani, atunci cand într-o sală plină, în Franţa, gazdele au rostit numele celui ce a construit formaţia oaspete, Viorel Ion, aflat în grea suferinţă. Soţul şi tatăl Viorel Ion lasă în urmă o soţie, Anca, şi o fiică, Marina, care i-au fost alături tot timpul şi au sorbit odată cu el din amara cupă a prea grelei suferinţe. Au făcut tot ce omeneşte le-a stat în putinţă pentru a-i face mai uşor sfarşitul. Profesorul, pedagogul, antrenorul sau managerul de echipă de club ori de lot naţional, Viorel Ion intră în legendă, după ce a intrat în istoria sportului vrancean cu performanţele echipelor cu care a lucrat. Legenda va vorbi despre un caracter special, despre un om cu o sensibilitate cum rar poate fi întalnită la oamenii cu preocupările lui Viorel Ion. Despre un om ce şi-a asumat pentru viaţă o grea şi frumoasă misiune  pe care şi-a dus-o la capăt pană aproape de ultimele sale zile. Pentru toţi cei ce l-au cunoscut şi preţuit, Viorel Ion va rămane o amintire luminoasă. Dumnezeu să-i vegheze somul lin!”, este mesajul transmis de oamenii din sport pentru un om care a trăit pentru sport. 
 
Proiecte ambiţioase, anulate de boală

Viorel Ion a dorit în 2012 să înfiinţeze după mulţi ani o echipă de seniori în oraş. Era un proiect ambiţios, alături de clubul CSM Focşani 2007. A reuşit să aducă o parte din jucătorii focşăneni acasă, iar formarea unei echipe care să joace în Divizia A era foarte probabilă. Din păcate, iniţiativa antrenorului Viorel Ion, cel care urma să fie managerul acestei formaţii, a picat din cauza problemelor de sănătate ale acestuia. Desele vizite la spitale din Bucureşti sau Focşani l-au impiedicat pe Viorel Ion să-şi ducă la capăt acest proiect ambiţios. Echipa de seniori la Focşani nu s-a mai înfiinţat, iar motivul îl cunosc toţi din lumea rugby-ului: Viorel Ion nu a mai putut lupta pentru acest proiect din cauza bolii. A continuat însă să stea aproape de echipele de rugby, reuşind să aducă medalii naţionale. Ultima sa apariţie pe terenul de rugby a fost la finala campionatului naţional de juniori, în vara acestui an, la Bucureşti. A fost alături de elevii săi care au condus cu 12-10, la pauză, dar în cele din urmă focşănenii au pierdut. Dezamăgirea a fost mare pentru Viorel Ion, care şi-a dorit din tot sufletul să devină campion! Aşa cum a părăsit această lume: ca un mare campion! Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la Biserica de la Spitalul Judeţean. Înmormantarea va avea loc joi, la pranz. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate! (Dan CHIRIAC)

Lumea sportului în doliu: A murit antrenorul Viorel Ion!

Unul dintre cei mai importanţi antrenori din sportul vrancean, Viorel Ion, a trecut în nefiinţă în această dimineaţă, pe un pat de spital.

Din păcate, Viorel Ion a pierdut lupta cu o boală nemiloasă, care îl macina de mai bine de doi ani şi jumătate. Chiar dacă a luptat cu boala ca un adevărat bărbat, antrenorul echipei de rugby LPS Focşani a murit la Spitalul Judeţean în această dimineaţă. Secţia de rugby pierde al doilea om de mare valoare, după ce în urmă cu caţiva ani, Florin Mincă a fost răpus de o boală similară. În varstă de 54 de ani, Viorel Ion a reuşit în ultimii ani să aducă medalii naţioanle pentru secţia de rugby. Un titlu naţional, dar şi alte zece clasări pe podium au demonstrat valoarea şcolii de rugby din Focşani. Fata lui Viorel Ion a urmat cariera tatălui său, jucand rugby. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate! (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
costica, acum 3538 zile, 1 ora, 18 minute, 11 secunde
Multa Sanatate si Fericire dansului si familiei ! Mare om, Mare caracter.
obicitur, acum 3538 zile, 2 ore, 56 minute, 21 secunde
Dumnezeu sa-l ierte! Un profesionist dedicat meseriei si un om de caracter!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.