Sport

Surpriză după surpriză pentru Panciu în Cupa Romaniei

Dan Chiriac
31 iul 2014 800 vizualizări
YS Panciu - Oţelul 2 Galaţi 2- 0 (0-0), în turul doi al cupei u păncenii au arătat că doar problemele financiare îi împiedică să joace în continuare în liga a treia

Echipa de fotbal Young Stars Panciu a demonstrat încă o dată că valoarea i-ar permite să evolueze în liga a treia. Din păcate, greutăţile financiare o impiedică să facă acest lucru. De altfel, Panciu nu a retrogradat din liga a treia, unde a terminat chiar pe locuri fruntaşe, ci a fost nevoită să abandoneze competiţia din cauza lipsei banilor. Echipa pregătită de Jan Bolocan a arătat miercuri seara că poate să se lupte cu orice adversar din liga a treia. Gălăţenii au venit cu gandul la victorie, dar au fost la un pas să nu joace. Partida a început cu 20 de minute întarziere, gazdele fiind la un pas să caştige la masa verde. Oaspeţii nu au prezentat la raportul de arbitraj tabelul cu cei 15 jucători de la prima echipă care nu au drept de joc la echipa secundă. Cu toate că acest lucru este obligatoriu, în cele din urmă, meciul a început. Vrancenii au arătat că au forţa să caştige şi pe teren. Eroul primei reprize a fost portarul gazdelor, Mihai Burdujel. Acesta a salvat în trei randuri în faţa lui Ciprian Stoian, un jucător care a evoluat în prima echipă de la Oţelul, în meciul din Cupa Ligii cu Ceahlăul Piatra Neamţ.
Ratări, o bară....
Echipa din Panciu nu a rămas datoare şi a răspuns cu cateva ocazii pană la finalul primei reprize. Bodoc a tras peste poartă, iar Costin, scăpat singur, în lateral, a tras pe langă bara laterală. Ciubotaru a prins o “bombă” de la 20 metri, dar mingea a ocolit puţin poarta adversă. Covaci a încercat să marcheze direct din corner, la fel ca jucătorul Astrei, Budescu, dar mingea a lovit bara porţii adverse. La pauză s-a intrat cu scor alb, dar gandurile unora că se va ajunge în prelungiri s-au risipt repede. În minutul 51, Covaci a executat o lovitură liberă din lateral, iar Beşa a marcat dintre mai mulţi adversari. Gălăţenii au încercat să răspundă, dar golul a venit tot în poarta lor. Costin a finalizat în minutul 66 o acţiune colectivă de atac şi a dus scorul la 2-0. Soarta meciului era decisă, iar gălăţenii nu au reuşit pană la final să ameninţe de prea multe ori poarta lui Burdujel. Antrenorul Jan Bolocan a folosit următoarea formaţie: Burdujel – Ciornei, Parlac, Beşa, Manea – Covaci, Voinea, Ciubotaru, Cl. Mihai – Costin, Bodoc. Este de remarcat că din primul “11” al păncenilor, opt jucători făceau parte şi din echipa care a jucat timp de patru ani în liga treia.
Cine vine la Panciu în turul trei?
La partida de miercuri a fost prezent şi fostul antrenor de la cele două echipe, dar şi de la CSM Focşani, Damian Băncilă. În prezent principal la Dunărea Galaţi, Băncilă a urmărit cu atenţie două formaţii pe banca cărora s-ar putea întoarce în viitor. De altfel, şi actualul antrenor al gălăţenilor, Sorin Haraga, a antrenat formaţia din Panciu cand aceasta evolua în liga a treia. Chiar dacă s-a desfăşurat la concurenţă cu partida din preliminariile Ligii Campionilor dintre Aktobe şi Steaua, meciul de la Panciu a fost urmărit din tribune de mulţi iubitori ai fotbalului, dornici să vadă fotbal pe viu în Vrancea. Cei peste 250 de spectatori au aplaudat la final succesul favoriţilor şi nu au regretat că nu au urmărit meciul din Liga Campionilor. Păncenii vor juca în turul trei al Cupei Romaniei, pe 13 august, de la orele 17.30. După rezultatele înregistrate în turul doi şi echipele calificate, printre posibilii adversari ai păncenilor se numără Aerostar Bacău, Cetate Tg. Neamţ sau Petrotub Roman. “E munca jucătorilor, e meritul lor pentru această calificare şi sperăm să ne calificăm şi în turul patru pentru a putea aduce la Panciu şi o formaţie de liga a doua”, ne-au spus oficialii echipei vrancene. Formaţia vranceană îşi doreşte să ajungă în fazele superioare pentru a aduce echipe de liga a doua şi, de ce nu, chiar de liga întai la Panciu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.