Sport

Judoka în cantonament la Oradea

Dan Chiriac
29 ian 2014 1249 vizualizări
Sportivii focşăneni se pregătesc cu loturile naţionale ale Romaniei, Ungariei şi Moldovei u vicecampioana mondială Andreea Ştefănescu face parte din delegaţia focşăneană

Judoka de la CSM 2007 LPS Focşani se pregătesc în aceste zile la Oradea, împreună cu lotul de seniori, dar şi loturile de cadeţi şi juniori, precum şi sportivi din Ungaria şi Moldova. 160 de sportivi se află într-un cantonament de pregătire, unde se află şi doi dintre antrenorii de la LPS Focşani, Dumitru Zisu şi Stănică Grosu. Judoka la diferite categorii de varstă şi de greutate îşi încarcă bateriile pentru un nou sezon care se anunţă a fi foarte dificil. Rezultatele obţinute în ultimii ani de judoka focşăneni îi obligă şi în acest an la performanţe deosebite. Antrenamentele sportivilor se desfăşoară în compania unor sportivi foarte puternici, iar refacerea are loc în bazinele cu apă termală din Băile Felix. Medaliile naţionale şi internaţionale obţinute anul trecut se vor repetate şi în 2014, cand judoka focşăneni se vor lupta din nou cu adversari foarte puternici. Antrenamentele se fac chiar în pielea goală, după cum se vede şi în fotografiiile postate pe reţeaua de socializare Facebook. Sportivii sunt foarte încantaţi de metodele alese de sensei. Mulţi consideră “sănătate curată”, acest mod de a începe antrenamentele. De altfel, antrenamente similare au avut loc şi la Miercurea Ciuc, unde judoka din Focşani au efectuat primul cantonament al anului. Numai că, la Felix există şi bazinele cu apă termală, care oferă posibilitatea unei recuperări foarte bune după efort. Lotul focşănean o are în componenţa şi pe Andreea Ştefănescu, vicecampioana mondială de juniori şi sportiva anului 2013 în judeţul Vrancea. “Ne pregătim alături de loturile naţionale din trei ţări. Avem condiţii foarte bune şi sperăm să facem antrenamente foarte bune pentru competiţiile din acest an”, ne-a spus Stănică Grosu.

Arbitrii de judo la stagiu de pregătire

La finalul săptămanii trecute, arbitrii de judo din Romania, printre care s-au aflat şi cei din Focşani, au participat la Stagiul Centralizat al Arbitrilor de Judo. Vrancea a fost reprezentată de Dumitru Zisu. Acţiunea a avut loc la Centrul Olimpic de la Izvorani. Printre participanţi s-au aflat majoritatea arbitrilor din România. Au fost invitaţi de Marius Jeberean – arbitru internaţional, preşedinte CCA,  Pasquale Churlya – membru al comisiei de arbitraj EJU, Sinisa Skrbic – arbitru internaţional, preşedinte CCA Serbia. Ca temă principală, îndelung dezbătută, a fost cea a familiarizării şi implementării noilor reguli de arbitraj pentru perioada 2014-2016. Ca o noutate, la pregătiri au fost prezenţi mai mulţi antrenori de performanţă, scopul preşedintelui CCA fiind acela de a organiza în viitor stagii comune arbitrii-antrenori. Prima zi a stagiului a constat în prezentarea de către invitaţi a unor imagini video de la stagiul din Malaga dar şi a unor statistici şi materiale scrise, a doua zi fiind rezervată paracticii în Dojo şi a examenului final. Ultima zi a fost dedicată înmânării diplomelor de participare celor prezenţi. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.