Politică

Lovitură de teatru pe scena politică locală, înaintea scrutinului din 9 iunie! Omul de afaceri Victor Roman candidează la președinția CJ

Ziarul de Vrancea
4 apr 2024 4394 vizualizări
Omul de afaceri și politicianul din Adjud, Victor Roman este noul președinte al filialei Vrancea a Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), formațiunea politică cunoscută ca fiind a lui Dan Voiculescu, proprietarul trustului de presă Antena.Victor Roman a anunțat deja că va candida, pe 9 iunie 2024, din partea Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), la președinția Consiliului Județean Vrancea
Omul de afaceri și politicianul din Adjud, Victor Roman este noul președinte al filialei Vrancea a Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), formațiunea politică cunoscută ca fiind a lui Dan Voiculescu, proprietarul trustului de presă Antena.Victor Roman a anunțat deja că va candida, pe 9 iunie 2024, din partea Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), la președinția Consiliului Județean Vrancea

O adevărată lovitură de teatru se produce în Vrancea cu aproape două luni înaintea scrutinului din 9 iunie 2024.Cunoscutul om de afaceri și politician adjudean, Victor Roman și-a anunțat demisia din PSD și implicarea în Partidul Umanist Social Liberal (PUSL), cunoscut ca fiind al lui Dan Voiculescu, proprietarul trustului de presă Antena.Pe site-ul Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), Victor Roman este deja menționat ca fiind liderul filialei Vrancea a formațiunii politice menționate. 

 

Victor Roman,o figură marcantă în politica locală și deținător al unor funcții importante în cadrul PSD Vrancea, printre care se numără consilier județean, președinte al PSD Adjud și vicepreședinte al PSD Vrancea, a anunțat că își va continua activitatea politică alături de PUSL, partid cunoscut ca fiind al lui Dan Voiculescu, proprietarul trustului de presă Antena.

Acest pas politic vine în urma unei decizii de a căuta o "nouă formulă" politică în Vrancea, conform declarațiilor lui Victor Roman. El a afirmat că nu se mai regăsește în actuala configurație a PSD Vrancea și că a găsit înțelegere cu PUSL, tot un partid social democrat. Totodată, el a menționat că își propune să construiască o echipă puternică în județul Vrancea, compusă din oameni cu experiență și realizări în viață, care împărtășesc valorile social-democrate.

Candidatura lui Victor Roman pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea

Victor Roman nu numai că s-a alăturat PUSL, dar și-a asumat candidatur pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea în cadrul alegerilor locale din 9 iunie 2024. Astfel el va conduce eforturile de organizare și coordonare a partidului în acest județ, și speră să obțină sprijinul cetățenilor vrânceni pentru a-și implementa proiectele politice.

O relație tensionată cu conducerea actuală a PSD Vrancea

Decizia lui Victor Roman de a părăsi PSD și de a se alătura PUSL vine în urma unei relații tensionate cu actuala conducere a PSD Vrancea. După formarea Guvernului PNL-PSD, Victor Roman era în discuții pentru a fi numit prefect al județului Vrancea, însă această numire nu s-a materializat. Reamintim că în decembrie 2021, în cadrul unei ședințe a conducerii filialei județene, PSD Vrancea a stabilit că fostul deputat Victor Roman, om de afaceri de succes pe bani publici de aproape 20 de ani, este propunerea organizației pentru funcția de prefect. „Victor Roman ar fi fost un om neconflictual, ceea ce era de bine, ținând seama de contextul politic național și local”, au precizat atunci surse din interiorul PSD Vrancea, justificând astfel alegerea acestuia, în unanimitate, drept propunere de prefect al județului.

Propunerea Consiliului Politic judeţean al PSD Vrancea pentru funcţia de prefect al judeţului este Victor Roman. Propunerea va fi transmisă conducerii partidului la nivel central, dar nu cred că va avea partidul o altă poziţie decât cea a organizaţiei. A fost singura nominalizare făcută în cadrul şedinţei partidului de astăzi şi a fost votată în unanimitate”,  declara Nicuşor Halici, președintele interimar al organizației PSD Vrancea pe 16 decembrie 2021, conform Agerpres.

La vremea respectivă, Ziarul de Vrancea a publicat articolul Politica și afacerile pe bani publici, din nou victorioase în Vrancea. Victor Roman este propunerea PSD pentru funcția de prefect. În care a atras atenția, exemplificând inclusiv cu numeroase articole apărute în publicația noastră de-a lungul timpului, cine ar urma să devină prefect de Vrancea, prin numirea în această funcție a lui Victor Roman. După apariția acestui material, ne-a fost transmis un drept la replică și acesta făcut public în paginile cotidianului nostru, sub titlul: Drept la replică solicitat de PSD Vrancea și precizările cotidianului nostru în legătură cu acestaExistă solicitarea să se vină cu altă propunere. Nu se știu motivele, și cred că doar Primul Ministru le are” - au precizat surse neoficiale, dar sigure  la acea vreme pentru Ziarul de Vrancea.După ce varianta Victor Roman prefect a căzut la București iar filialei PSD i s-a solicitat o altă propunere, se poate constata că Ziarul de Vrancea a avut încă odată dreptate!Următoarea propunere de prefect a PSD Vrancea acceptată la București în martie 2022 a fost Nicușor Halici.Ar mai trebui menționat că în luna februarie 2023, prefectul Nicușor Halici anunța public că solicită rezilierea contractului de deszăpezire pe drumurile județene pentru firmele lui Victor Roman.Probabil Victor Roman n-a uitat aceste întâmplări iar candidatura sa la președinția Consiliului Județean Vrancea, pe 9 iunie 2024, tocmai această semnificație are.În concluzie, demisia lui Victor Roman din PSD și alăturarea sa PUSL aduc o schimbare semnificativă în peisajul politic al județului Vrancea în contextul alegerilor locale din 9 iunie 2024.Trebuie avut în vedere faptul că alegerile pentru postul de președinte al Consiliului Județean Vrancea se desfășoară într-un singur tur de scrutin.Iar constatarea că Vicor Romna vizează și se va adresa aceluași bazin electoral ca și Nicușor Halici este evidentă pentru oricine are cât de cât habar de politică..

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.