Politică

Candidaturile primarului de la Mărășești, Valerică-Dorel Chitic( independent) și a fiului său (PUSL) respinse de BEC nr.3

Ziarul de Vrancea
6 mai 2024 3080 vizualizări

Miercuri 01 mai 2024 Biroul Electoral de Circumscripție(BEC) nr 3 Mărășești a respins cu majoritate de voturi candidaturile lui Chitic Valerică-Dorel ( primarul în funcție al orașului ) ca independent și a fiului acestuia Chitic Viorel Dorel din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL Partidului lui Dan Voiculescu și al lui Cristian Popescu Piedone condus în Vrancea de fostul parlamentar și consilier județean Victor Roman).Motivările respingerilor în cele două cazuri pot fi citite în continuare.Cum probabil cele două respingeri vor fi condestate verdictul final va fi dat în zilele următoare de Judecătoria Panciu și respectiv Tribunalul Vrancea.

Citiți:

HOTARARE NR. 12/01.05.2024 PRIVIND RESPINGEREA PROPUNERERII DE CANDIDATURA PENTRU FUNCTIA DE PRIMAR PROPUSA DE PUSL;

HOTARARE NR. 11/01.05.2024 PRIVIND RESPINGEREA CANDIDATURII INDEPENDENTE CHITIC VALERICA-DOREL

Reamintim primarul Mărășeștiului, Valerică-Dorel Chitic  are interzis, începând de la finalul mandatului actual, 2020-2024, timp de 3 ani la ocuparea funcției! Precizarea apare scrisă negru pe alb publicată pe portalul Agenției Naționale de Integritate (ANI) și a fost aflată și verificată de cotidianul nostru. Așadar, informațiile recent aflate și verificate de cotidianul nostru, spun că primarul în funcție al orașului Mărășești, controversatul Dorel Valerică Chitic are conform precizărilor făcute publice pe portalul Agenției Naționale de Integritate(ANI) „interdicție de a mai ocupa funcția timp de 3 ani de la terminarea mandatului 2020-2024. Perioadă de interdicție conform legii 176/2010.

În aceste condiții Partidul Social Democrat (PSD) a depus în ultima zi de depunere a candidaturilor( n.r. pe 30 aprilie 2024) dosarul de candidatură la postul de primar al orașului Mărășești pentru un angajat al primăriei, Adrian Toderașc, șeful Birou taxe și impozite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.