Home | Social | Peste 150 de familii asistate social au consumat energie electrică necontorizată de peste 2 milioane lei

Peste 150 de familii asistate social au consumat energie electrică necontorizată de peste 2 milioane lei

Publicat de 2647 vizualizari 4 comentarii
Dimensiune text: Decrease font Enlarge font
Locatarii apartamentelor sociale au beneficiat de energie electrică gratuită timp de nouă ani Locatarii apartamentelor sociale au beneficiat de energie electrică gratuită timp de nouă ani

Energia electrică la discreție a fost consumată de locatarii blocurilor din strada Revoluției 16, 17 și blocul G2 din Bahne u chiar dacă au fost debranșați în acte de la electricitate încă din anul 2008, aceștia au primit în continuare energie electrică,

Cum a fost posibil?

Mai bine de nouă ani, locatarii apartamentelor sociale au beneficiat de energie electrică gratuită după ce, în anul 2008 Electrica i-a debranșat de la electricitate şi le-a reziliat contractele, ca urmare a datoriilor mari achitate abia în 2010 de municipalitate. De atunci, după declarațiile oferite de reprezentanţii Electrica cotidianului Adevărul, energia electrică a fost consumată ilegal, cel mai probabil cu complicitatea unor angajați de la Electrica Distribuție. Această situație s-a perpetuat ani la rând, dar nu putea merge la nesfârşit, astfel că de 8 martie 2017 s-a procedat la debranșarea oficială a locatarilor, fapt care a determinat beneficiarii locuințelor sociale să protesteze în fața Primăriei Focșani. 

Municipalitatea acordă un nou termen de încheiere a contractelor individuale

Asistații social au termen două săptămâni să încheie contracte individuale cu Electrica

 După protest, beneficiarii locuinţelor sociale au fost rebranşaţi, dar cu condiţia ca în două săptămâni să încheie contracte individuale de furnizare a energiei electrice. În cazul în care aceștia vor refuza să încheie contracte, Primăria va începe procedurile de evacuare, mai ales că mulți dintre ei trebuie să-și rezolve și situația locativă, tot prin încheierea de contracte individuale. “Energia electrică pe care o consumă în cele două săptămâni, cât li s-a dat termen să vină să facă contracte, o vom împărţi la toată lumea în factură. Locatarii vor plăti contorul pe tarif de racordare, care costă în jur de 100 de lei, iar Primăria s-a angajat să le refacă toate cablurile de alimentare de la contor la locuinţă, ca să rezolvăm partea de alimentare. Tot Primăria a promis gratii, să împiedice accesul la sursa de curent”, a declarat inginerul Gabriel Corneanu pentru Adevărul.

După spusele viceprimarului Marius Iorga, responsabil cu analiza dosarelor celor care vor să intre la facturare individuală, foarte mulți dintre beneficiarii de ajutor social au debite cuprinse între 5.000 și 20.000 de lei la chirie și utilități, sumele totale de recuperat la bugetul local depășind 900.000 lei.  “Am făcut de atâtea ori apel la ei să vină să-şi rezolve situaţia locativă. Am 30 de dosare pregătite ale celor care vor să intre în facturare individuală. Pe mulţi i-am triat, pentru că au debite cuprinse între 5.000 de lei şi 20.000 de lei la chirie şi utilităţi”, a precizat Marius Iorga, viceprimar al municipiului Focşani. (A.T.)

 

 

Subscribe to comments feed Comentarii (4 publicate)

avatar
focsaneanu 16-03-2017
Acest tip de comportament, de milogi, a fost indus si creeat in timp de guvernantii nostri care in loc sa fie preocupati de dezvoltarea economica a tarii si de asigurarea de locuri de munca au preferat sa le ofere unor asfel de indivizi tot felul de ajutoare sociale si de facilitati transformandui intr-o patura sociala parazitara dar, folositoare in campaniile electorale. Cu siguranta ca datoria de 2 milioane de lei a acestor paraziti va fi suportata de oamenii onesti ai acestui oras.Dar Electrica ce a facut timp de 9 ani ? Daca a dormit sa suporte singuri aceste pagube!
avatar
Radu 16-03-2017
Aceste gunoaie de oameni nu merita absolut nimic. Stau si asteapta pomeni platite din buzunarele contribuabililor cinstiti. Niste paraziti. Ii recomand primariei sa-i dea afara pe toti cei care refuza sa munceasca pe unde li se propune. Ar trebui sa le ia si copiii din familie ca sa poata fi crescuti normal in alta parte, altfel ajung prin scoli unde ii pun in pericol pe ceilalti. Stati sa vedeti in ce hal aduc locuintele pe care le ocupa in doar cateva luni. Imputesc tot. Jupoaie pana si vopseaua de pe pereti. Mananca stoleria si parchetul, darama peretii, arunca sticlele de bere in usi sau ferestre, isi fac nevoile in scara blocului in care locuiesc. Astia sunt niste animale.
avatar
Gicu 16-03-2017
Din banii cui se plătește curentul, din banii mei, și-ai tăi, și-ai lor?
Dar ei fac ceva să rezolve situația sau le-a intrat în obișnuință să ”li să dea”?
avatar
Stroe vasilica 16-03-2017
Asa ne,am rezolvat succesiunea la sclavie si pauperitate a vrancei,cel mai inrobit,inamolit si sarac PROVINCIA EUROPEANA A RUPTILOR IN KUR,votantii serviti cu lingurita pe banii oamenilor care muncesc,,la CUCUIETI,vidra,s au construit case,,s au dat ajutoare sociale,,,au procese PENTRU FURT SI INSELACIUNE,PROSTITUTIE,prin DANEMARCA,SUEDIA...dar de muncit..N AI SA VEZI!!! Paradoxul este ca devenim si noi,majoritarii..DAC OM MAI FI,MAJORITARI!!!!!!,sic!!!i ingalati,zoiosi,zdrentarosi,analfabeti....NE TRAG EI IN JOS,in loc sa urce ,simbolic,spre noi,,majoritarii civilizati si scoloiti,,,,,ba,MAI PRIMIM SI AMENZI pentru discriminare CI A!!!
total: 4 | afişare: 1 - 4

Spune-ţi părerea despre acest articol!

Te rog să introduci codul din imagine:

Caută articole

  • Trimite unui prieten Trimite pe mail
  • Versiune pentru imprimantă Versiune pentru imprimantă
  • Versiune text Versiune text

VOTEAZĂ ACEST ARTICOL

0

Soarele răsare: 6.57
Soarele apune: 19.36

Calendar creștin- ortodox: Sf. Cuv. Ioan Scărarul; Sf. Prooroc Ioad; Sf. Euvula (Dezlegare la ulei şi vin)
Calendar catolic: Ss. Ioan Climac (Scărarul), abate; Leonard Murialdo, pr.

Maxima zilei: “Eu am crezut întotdeauna în adevăr. Trebuie să ai curajul să priveşti realitatea în faţă. Fără acest curaj, viaţa nu are sens. Oamenii care ne fac cel mai mult rău sunt aceia care, vrând să ne protejeze, ne ascund adevărul.” (Agatha Christie)

Curs BNR:
1 Euro – 4.5575 lei
1 Dolar American (USD) – 4.2232 leiUltimele stiri / locale

    Ultimele stiri nationale

    Newsletter

    Daca doresti sa primesti zilnic fluxul cu cele mai importante stiri din editia on-line a Ziarului de Vrancea inscrie-te aici cu adresa ta de e-mail