Politică

PSD-ul se pregăteşte să i-o “coacă” PNL-ului: Primarul de la Andreiaşu cere dizolvarea Consiliului Local

Iulia Crețu
24 mai 2013 6812 vizualizări
Acesta nu s-a mai întrunit în şedinţe de două luni de zile.Primarul liberal nu are majoritate în CL, din cele 11 funcţii de consilieri, şase fiind ale PNL (din care un consilier nevalidat) şi cinci ale APV .Dacă se ajunge la alegeri pentru un nou CL, există posibilitatea unei alianţe PSD-PDL împotriva PNL, social democraţii racolandu-l pe adversarul lui Budeanu de la alegerile de anul trecut, Vasilică Cristian

Primarul comunei Andreiaşu de Jos, liberalul Ionel Budeanu, cere instanţei vrancene să constate dizolvarea de drept a Consiliului Local pentru că forul legislativ nu s-a mai întrunit în şedinţe de două luni. Budeanu a depus ieri la Tribunalul Vrancea, secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, o adresă în acest sens. Ionel Budeanu susţine că în lunile aprilie şi mai a convocat trei şedinţe ale Consiliului Local la care nu s-a prezentat majoritatea aleşilor. CL este format din şase consilieri PNL, din care unul nevalidat, şi cinci consilieri APV-PDL, ceea ce înseamnă că Budeanu nu se poate baza decat pe cinci oameni. “Consilierii locali în funcţie au fost notificaţi cu privire la convocarea în şedinţele consiliului local prin invitaţie la şedinţă în care au fost precizate data, ora, locul şi ordinea de zi a şedinţei. Invitaţia la şedinţă a fost înmanată consilierilor locali în funcţie sub semnătură conform tabelelor nominale de convocare anexate”, se arată în acţiunea în instanţă a primarului de la Andreiaşu. Ultima şedinţă în care CL Andreiaşu s-a întrunit şi a adoptat hotărari a fost pe 21 ianuarie 2013. “Astfel, în condiţiile în care în datele şi la locurile stabilite pentru desfăşurarea şedinţei ordinare/extraordinare nu a fost prezentă majoritatea consilierilor în funcţie, este evident că nu a existat voinţa Consiliului Local al comunei Andreiaşu de Jos, ca organ colectiv deliberativ, de a se întruni în şedinţă, de a dezbate şi adopta hotărari, conform art. 40 alin. 1 din Legea nr. 215/2001. În concluzie, Consiliul Local al comunei Andreiaşu de Jos nu s-a întrunit nici în şedinţă ordinară, nici în şedinţă extraordinară, în două luni consecutiv, respectiv lunile aprilie şi mai 2013, deşi a fost convocat conform prevederilor legale. Vă rugăm să constataţi că sunt astfel îndeplinite cele două condiţii prevăzute expres de lege privind dizolvarea de drept a consiliului local în speţă: pe de o parte să nu se întrunească două luni consecutiv (termen calculat pe lună calendaristică şi nu pe zile libere); pe de altă parte să fi fost convocat conform prevederilor legale”, mai spune primarul Ionel Budeanu.

Ionel Budeanu se va lupta iar cu Vasilică Cristian pentru CL

În comuna Andreiaşu, la alegerile din vara anului trecut, duelul s-a purtat între liberalul Ionel Budeanu şi independentul, pe atunci, Vasilică Cristian, sprijinit de PDL. Acesta din urmă a pierdut la cateva voturi şi a cerut renumărarea, fără sorţi de izbandă însă pentru stabilirea unui alt învingător la Primărie. Pe 29 martie 2013, Vasilică Cristian a fost ales preşedinte PSD Andreiaşu, trecand astfel de partea puterii politice. Foarte probabil, în cazul în care se va ajunge la noi alegeri, Cristian va trage tare pentru a băga PSD în CL Andreiaşu, acolo unde acum nu are niciun consilier. De asemenea, se poate ajunge la o alianţă PSD-PDL împotriva PNL. “Din data de 29 martie sunt preşedinte la PSD Andreiaşu. De cand am preluat organizaţia şi pană acum nu am avut timp să face protocol cu PNL, dar niciodată nu va fi colaborare între mine şi Budeanu. Am ales să merg la PSD pentru că de la PDL nu m-a solicitat nimeni. Cu Budeanu şi PNL nu am cum să fac înţelegere, Budeanu a fraudat alegerile anul trecut. Rămane de văzut dacă vom face înţelegere cu PDL”, ne-a spus Vasilică Cristian.

Budeanu spune că adversarul său a trecut prin toate partidele

Primarul Ionel Budeanu spune că nu are nimic personal cu preşedintele PSD Andreiaşu, despre a cărui numire în funcţie a aflat acum o săptămană. “Eu am aflat de numirea în funcţie a domnului Cristian acum o săptămană. Pentru binele comunei, sunt dispus să accept colaborarea cu dumnealui, chiar dacă, după ce a pierdut alegerile, domnul Vasilică Cristian mi-a făcut o grămadă de plangeri atat la Parchet cat şi la instanţă. Eu a trebuit să merg pentru a dovedi un lucru care se ştia, respectiv că alegerile de la Andreiaşu au fost corecte”, a declarat primarul Ionel Budeanu, care a recunoscut o anumită uzură politică după cele cateva mandate pe care le-a avut în fruntea comunei. În cazul în care instanţa decide că la Andreiaşu se dizolvă Consiliul Local, pană la finele acestui an ar putea fi organizate noi alegeri pentru Parlamentul comunal. Primarul este convins că va obţine cel puţin rezultatul de anul trecut iar despre fostul său contracandidat consideră că nu va aduce prea multe voturi, avand în vedere că a trecut în scurt timp prin toate partidele politice, respectiv PNL, PDL şi PSD. Andreiaşu este o comună îmbătranită, fără prea multe perspective de dezvoltare. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
d.m., acum 3997 zile, 13 ore, 38 minute, 52 secunde
Sa intelegem ca acest cristian de la andreiasu, va reusi, sa sudeze relatia Oprisan, P.S.D. - Trascaliu, P.D.L. !!!!! suntem curiosi sa vedem ce atitudine va avea dl. presedinte oprisan fata de citeste integral
Radu.E., acum 3997 zile, 15 ore, 4 minute, 10 secunde
O alta smecherie marca oprisan ! cat despre numirea parsedintelui la psd , sanse slabe spun gurile rele !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.