Politică

Ecologiştii cred că Guvernul Ponta dă apă la moară „băieţilor deştepţi” din energie

Iulia Crețu
10 apr 2013 1019 vizualizări
Ecologiştii romani se pronunţă împotriva creşterii facturii la energia electrică pentru populaţie, considerand că măsura adoptată de Guvernul Ponta demonstrează lipsa de strategie în domeniu şi îi favorizează pe “băieţii deştepţi din energie”.

“Partidul Ecologist Roman consideră că este inadmisibil ca, într-o ţară europeană, Guvernul să emită fără o minimă dezbatere publică, Hotărari de Guvern care afectează direct viaţa cetăţenilor. În acest caz, ne referim punctual la H.G. nr. 138 din 3 aprilie 2013 privind adoptarea unor măsuri pentru siguranţa alimentării cu energie electrică, hotărare deja publicată în Monitorul Oficial! Partidul Ecologist Roman consideră că această hotărare este adoptată cu dedicaţie, chiar dacă, într-o primă etapă, aceasta se va aplica în perioada 15 aprilie – 1 iulie 2013, ceea ce va bulversa oricum piaţa internă a energiei şi, pe cale de consecinţă, consumatorii casnici şi industriali”, spune Gheorghiţă Berbece, preşedintele PER Vrancea şi consilier local focşănean. Ecologiştii cer să se precizeze ce calcule economice au stat la baza acestei decizii. „Lipsa unor explicaţii publice înseamnă că avem de-a face cu un nou calcul politic, fără nicio legătură cu dezvoltarea ţării şi, cu atat mai puţin, cu protecţia cetăţenilor. Conform ANRE, în prezent, preţurile medii la care producătorii autohtoni vand energie electrică sunt: Complexul Energetic Hunedoara - 271 lei/Mwh, Complexul Energetic Oltenia - 190 lei/Mwh, OMV Petrom -169 lei/Mwh, Nuclearelectrica -142 lei/Mwh şi Hidroelectrica - 125 lei/Mwh”, după cum se arată în comunicatul ecologiştilor. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
directia de statistica, acum 4038 zile, 25 minute, 44 secunde
Cand luai banisorii natiunii de la directorii pdl-isti, pentru sacoselele cu cadouri de Paste sau Craciun, nu mai mureai de grija poporului amarat. Si macar daca acele cadouri erau bune de ceva, dar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.