Politică

Consilier PDL de Adjud, găsit de ANI incompatibil după afaceri cu Primăria

Iulia Crețu
8 apr 2013 3763 vizualizări
Carmen Bîrlă, în calitate de asociat şi administrator la S.C. Bîrlă & Machedon Societate În Nume Colectiv S.R.L., a încheiat în 2011 două contracte de 20.000 lei cu Primăria şi UPM Adjud

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a găsit incompatibil şi pe consilierul PDL de Adjud, Carmen Bîrlă, după ce acesta a făcut afaceri cu Primăria. Anunţul vine după ce, în urmă cu o săptămană, şi un consilier PSD de la Vidra a fost descoperit că luase bani publici din contracte cu Primăria, deşi era ales comunal. “În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Bîrlă Carmen s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Consiler local în cadrul Consiliului Local al municipiului Adjud (2008-2012), a încheiat, în calitate de asociat şi administrator la S.C. Bîrlă & Machedon Societate În Nume Colectiv S.R.L., două contracte în valoare totală de 20.000 lei cu Primăria Adjud şi cu S.C. Utilităţi Publice Municipale S.R.L. Adjud (societate aflată în subordinea Consiliului Local Adjud), încălcând, astfel, dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”, se arată în comunicatul ANI. Contractele între firma lui Bîrlă şi Primăria Adjud au fost încheiate în 2011. „Începând cu data de 04.03.1992, Bîrlă Carmen deţine, în cadrul S.C. Bîrlă & Machedon Societate În Nume Colectiv S.R.L., calitatea de asociat şi funcţia de administrator. Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit dispoziţiilor art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, 'Consilierii locali (...) care au funcţia de (...) administrator (...) sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale (...) de executare de lucrări (...) cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte'. Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani”, se mai arată în comunicatul ANI. Carmen Bîrlă ne-a declarat că va contesta decizia ANI. „Eu le-am explicat lor într-un memoriu ce s-a întamplat cu acel contract. Este vorba despre un foraj de apă făcut la Mărăşeşti pentru UPM Adjud”, ne-a spus Carmen Barlă. Acesta este membru PDL şi director la Somaco Adjud. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
Stelian, acum 4041 zile, 1 ora, 7 minute, 7 secunde
Are nume de muiere, fata de *** si apucaturi de gainar.
cum?, acum 4041 zile, 2 ore, 17 minute, 50 secunde
Cum e sa te cheme Carmen si tu sa fii barbat sau cel putin asa pretinzi
, acum 4041 zile, 4 ore, 54 minute, 44 secunde
Barla Carmen a furat si Apotermul omul este profesionist la hotii,nu ma mira nimic .
Hahaha, acum 4041 zile, 8 ore, 14 minute, 51 secunde
Una dintre miile de gainarii transpartinice: cand e vorba de furaciune, se inteleg foarte bine intre ei, indiferent de partidul din care fac parte.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.