Politică

CJ a avut venituri mici din fonduri europene în 2016

Mihai Boicu
17 feb 2017 1316 vizualizări
Consiliul Judeţean Vrancea a obţinut 30.000 de euro din fonduri externe anul trecut

Consiliul Judeţean Vrancea a votat la ultima şedinţă execuţia bugetară pe anul 2016. Aceasta are o situaţie nu prea bună la fondurile externe nerambursale, care au fost foarte mici. La secţiunea funcţionare, CJ a avut venituri de 207,1 milioane lei şi cheltuieli de 167,3 milioane lei, rezultand un excedent de aproape 40 milioane lei. CJ a avut la secţiunea de dezvoltare venituri de 161,8 milioane lei. Cheltuielile au fost la aceeaşi valoare, dar totuşi la acest capitol s-a înregistrat un deficit de 27,1 milioane lei, sumă care a provenit din excedentul anului din 2015. Pe ansamblu, bugetul local a avut excedent de 12,6 milioane lei. Bugetul fondurilor externe nerambursabile în anul 2016 a constat doar în secţiune de dezvoltare şi a avut încasări mici, în mare parte din excedentul anul 2015. ”Din contul de execuţie bugetară rezultă că secţiunea de dezvoltare a acestui buget a înregistrat încasări în sumă de 555,884,24 lei, din care deducem 402,262,08 lei, ce reprezită sume utilizate din excedentul anului precedent, rezultand veniturile anului 2016 în sumă de 153.662,16 lei; deoarece cheltuieli la secţiunea de dezvoltare au fost în sumă de 460.832,16 lei rezultă ca secţiunea de dezvoltare a înregistrat în anul 2016 un buget de 3017.210 lei”, se arată în referatul proiectului de hotărare aprobat Consiliul Judeţean. Proiectul a fost votat doar de majoritatea PSD – ALDE, deoarece PNL s-a opus.  Consiliul Judeţean Vrancea a derulat trei proiecte cu fonduri europene: Crangul Petreşti, Salvamont şi Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor. în primele două cazuri, din cauza întarzierilor, CJ a pierdut banii europeni destinaţi realizării proiectelor. (M. B.)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.