Politică

Direcţia Silvică a prezentat situaţia pădurilor la Colegiul Prefectural

Mihai Boicu
27 oct 2016 1540 vizualizări
Direcţia Silvică Vrancea administra la finalul lunii septembrie o suprafaţă de 50.294 de hectare şi asigură serviciile silvice pentru o suprafaţă de 15.261 hectare păduri private cu un număr de 4.036 proprietari.

Pentru a preveni tăierile ilegale de arbori, Direcţia Silvică Vrancea a acţionat prin efectuarea de patrulări în zonele expuse furtului, controale de fond, controale pe drumurile forestire şi publice, împreună cu Poliţia. Au fost constate 34 de infracţiuni silvice din care cu poliţia 25 şi 469 contravenţii silvice, din care cu poliţia 388. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la 202.900 lei. De asemenea, s-a confiscat o cantitate de 1.565 mc de lemne. Prefectul Sorin Hornea le-a recomandat celor de la Direcţia Silvică să colaboreze mai bine cu structurile MAI pentru identificarea cu celeritate a celor care taie ilegal păduri. Totodată, reprezentantul Guvernului a solicitat Direcţiei Silvice să prezinte o situaţie cu pădurile private care nu au asigurată paza, în condiţiile în care Guvernul a alocat fonduri pentru plata serviciilor de pază inclusiv pentru persoanele care deţin suprafeţe de pădure mai mici de 30 de hectare. (M. B.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.