Politică

Abonaţii la spectacolele CJ s-au asociat pentru a „sorbi” de la Bachus

Mihai Boicu
12 sep 2016 2554 vizualizări
Clienţii Consiliului Judeţean Vrancea în organizarea de spectacole au intrat în cursa pentru Festivalul Viei şi Vinului u două firme specializate în organizarea revelioanelor s-au asociat pentru a obţine contractul CJ, avand ca subcontractanţi două firme locale u pentru organizarea Festivalului Viei şi Vinului, jumătate din bani sunt cheltuiţi direct de CJ, iar jumătate de Centrul Cultural, instituţie subordonată u licitaţia de la Centrul Cultural este încă în faza primirii de oferte u cele două contracte pentru organizarea Festivalului Viei şi Vinului au o valoare estimată de peste 1,1 milioane lei, fără TVA

Licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Vrancea pentru ”jumătate” din Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului Bachus 2016 a intrat în linie dreaptă, după ce perioada de înscriere la licitaţie s-a încheiat.

In acest an este pentru prima dată cand se face licitaţie pentru spectacolele CJ

Pentru organizarea Bachus se lucrează pe două fronturi. CJ a scos la licitaţie concursul de vinuri şi evenimentul de deschidere din prima zi, în timp ce instituţia Centrului Cultural, subordonat CJ, organizează spectacolele din celelalte trei zile. Contractul CJ are o valoare estimată de 583.333 lei, fără TVA. O firmă şi o asociere formată din patru firme s-au înscris în cursa pentru înscrierea contractului. Asocierea este alcătuită din clienţi vechi ai Consiliului Judeţean la organizarea de evenimente. Firma care s-a înscris de una singură la licitaţie este SC Dark Side Entertainment SRL, din Bucureşti. Asocierea este formată din SC OMP Events SRL şi SC Infinity Sound SRL, cu subcontractanţi SC Caspro Publicitate SRL şi SC Umo Serv SRL. Primele două firme s-au remarcat până acum în organizarea spectacolelor CJ şi nu este exclus să le vedem şi la licitaţia organizată de Centrul Cultural Vrancea pentru Bachus 2016, unde încă nu s-a încheiat perioada de înscriere. OMP Events are sediul în judeţul Sibiu, localitatea Şura Mare, la adresa unde figurează şi OMP Group, firma care a organizat revelionul 2015 – 2016 din Piaţa Unirii, pentru suma de 560.000 lei. Chiar dacă firmele diferă este vorba, cel mai probabil, de aceiaşi acţionari. Infinity Sound este o firmă cu tradiţie în organizarea evenimentelor CJ, pentru care a pus în scenă nu mai puţin de trei revelioane, pentru care a încasat o gramadă de bani. Ultimul a fost chiar revelionul 2015 – 2016. OMP Group a luat atunci bani de la CJ, în timp ce Infinity Sound a obţinut un contract de la Ansamblul Ţara Vrancei.

Infinity Sound a luat 200.000 de euro doar în acest an

Contractul scos la licitaţie de Centrul Cultural Vrancea are o valoare de 540.000 lei, fără TVA, iar perioada de înscriere durează până pe 16 septembrie. CJ a alocat la începutul anului 700.000 de lei pentru Bachus, iar acum valoarea celor două contracte a fost estimată la peste 1,1 milioane lei, fără TVA. Până acum banii pentru festival erau cheltuiţi fără licitaţie, însă între timp s-a schimbat legislaţia. Un alt semn de întrebare este motivul cheltuirii banilor prin intermediul a două instituţii, pentru acelaşi eveniment. În ultima perioadă, metoda de a apela la instituţiile subordonate a devenit o practică curentă la Consiliul Judeţean. De exemplu, la manifestările organizate la 6 august au intrat “în scenă” Biblioteca Judeţeană, instituţie care scăpase pană atunci de organizarea de evenimente. De asemenea, Centrul Cultural a închiriat o scenă, echipamente şi personal de la Infinity Sound, pentru aproape 75.000 lei. În urmă cu un an, Muzeul de Istorie, o altă instituţie subordonată CJ cheltuia banii pentru manifestările de la Mărăşeşti. Centrul Cultural Vrancea a fost “folosit” de mai multe ori pentru diferite spectacole. Infinity Sound a fost un adevărat aspirator de bani de la autorităţile judeţene şi municipale. Doar în acest an, această firmă cu doi angajaţi din Bucureşti a obţinut 927.300 lei, adică peste 200.000 euro, prin intermediul a patru contracte, toate prin încredinţare directă, de la Consiliul Judeţean, Centrul Cultural Vrancea (două contracte) şi Teatrul Municipal. Pe langă Infinity Sound mai sunt şi alte firme care obţin, e drept ceva mai rar, contracte de la autorităţile judeţene şi municipale. Pe lângă toate acestea, este de remarcat avântul cu care Marian Oprişan cheltuite bani pentru asemenea evenimente, în timp ce pentru pagubele produse de inundaţiile din luna august a spus că nu sunt fonduri. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
vrinceanu, acum 2781 zile, 19 ore, 23 minute, 30 secunde
Iata unde se duc banii din taxe si impozite in timp ce drumurile si podurile, parcurile, curatenia din localitati, strazile oraselor, locurile de joaca pentru copii, zonele de agrement si relaxare, citeste integral
gelu de la urlati, acum 2781 zile, 21 ore, 28 minute, 55 secunde
Cms sef Pintilie Georgica de la Panciu a fost arestat ieri de catre DGA Vrancea si voi nu stiti nimic! Ziaristii lui peste prajit!
danb, acum 2782 zile, 10 ore, 9 minute, 28 secunde
Pai e normal sa fie aceleasi firme. Nu trebuie sa le mai inveti cat e spaga, unde trebuie sa o duca, sub ce forma trebuie sa o duca, adica aceste detalii extrem de importante pe care nu poti sa le citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.