Politică

PNL a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Vrancea

Mihai Boicu
26 aug 2016 3140 vizualizări
Reprezentanţii CJ au răspuns că nu sunt fonduri pentru calamităţi şi, din acest motiv, şedinţa nu este o urgenţă

Consilierii judeţeni PNL au convocat luni, 29 august, o şedinţă extraordinară a CJ Vrancea pentru ajuta localităţile care au fost afectate de inundaţii. Această convocare de către opoziţie este o premieră în legislativul judeţean, care a răspuns pană acum doar ”comenzilor” lui Marian Oprişan. PNL poate convoca această şedinţă, deoarece, potrivit Legii 215/2001, a administraţiei publice locale, şedinţele pot fi convocate  de cel puţin o treime dintre aleşi. Cum în CJ sunt 13 consilieri liberali, PNL îndeplineşte această condiţie. Pe ordinea de zi se află un singur proiect de hotărare, care ca obiect ”repartizarea pe unităţi administrativ - teritoriale a  unor sume  necesare înlăturării efectelor calamităţilor naturale din perioada 22 – 24 august 2016”. ”Grupul de consilieri PNL a identificat în buget suma de 900.000 de lei (aferentă programului Salvamont) care poate fi îndreptată către UAT-uri ca măsură urgentă. Totodată, solicităm direcţiilor de specialitate din CJ identificarea şi a altor sume care să fie alocate UAT-urilor. Conform situaţiei raportate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, în judeţ s-au produs distrugeri grave care impun măsuri urgente (sprijin financiar)”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărare. Consiliul Judeţean a dat un răspuns ieri şi, cum era de aşteptat, spun că şedinţa nu se impune deoarece nu este o urgenţă. Motivul invocat este că instituţia nu are fonduri pentru asemenea urgenţă, iar dacă s-ar luat banii de la Serviciul Salvamont s-ar pierde finanţarea europeană pentru acest serviciu. “Întrucat nu sunt întrunite condiţiile prevăzute de art. 94 din Legea nr. 215/2001 privind existenţa unor cazuri excepţionale care necesită adoptarea de măsuri imediate pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor calamităţilor, catastrofelor etc, proiectul de hotărare va fi pus în dezbarea în prima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Vrancea”, se arată în răspunsul CJ pentru liberali.  (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.